ΕΠΣ Ηλείας

ΕΝΙΠΕΑΣ ΛΑΝΤΖΟΪΟΥ – ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 3-2: «Αδιάφορη» αλλά ιστορική νίκη!

Ακούστε το άρθρο

Ομάδα… Γ’ Εθνικής θύμιζε χθες στην έδρα του ο Ενιπέας Λαντζοΐου ο οποίος στο αδιάφορο βαθμολογικά ματς της τελευταίας αγωνιστικής του 1ου ομίλου της β’ φάσης του Κυπέλλου Ηλείας, καθώς και οι δυο έχουν προκριθεί, επιβλήθηκε με 3-2 επί του Πανηλειακού σημειώνοντας την μεγαλύτερη ίσως νίκη της ιστορίας του! Η νίκη της ομάδας του Ν. Γκρίλλα αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς πως οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με πέντε βασικούς στη σύνθεση τους, ενώ με την έναρξη του β’ μέρους πέρασαν στον αγώνα και οι Σωτηρόπουλος, Γκοτσούλιας, Νικολόπουλος και Νιφορόπουλος.

Ο αγώνας

Στα καθαρά αγωνιστικά, ο Πανηλειακός έκανε πρώτος αισθητή την παρουσία του, όταν ο Σέου έπιασε το σουτ από το ύψος  της περιοχής αλλά ο Μικελόπουλος απομάκρυνε. Στην επόμενη φάση, από πλευράς Ενιπέα, ο Π. Τσίγκρηλας έφτασε κοντά στο γκολ, όμως οι αμυνόμενοι των ερυθρόλευκων έδιωξαν λίγο πριν τη γραμμή. Στο 25’ ο Ντάνκουα από θέση τετ α τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μικελόπουλο που έδιωξε σε κόρνερ, με τον γκολκίπερ του Ενιπέα να έχει απάντηση και στο 40’ στο απευθείας φάουλ του Σκοζάι. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 43’ όταν ο Ν. Γκουβέρος ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Π. Τσίγκρηλα και ο Παπαγεωργίου από την άσπρη βούλα έγραψε το 1-0.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Σωτηρόπουλος είχε ένα διαγώνιο σουτ που έφυγε σύριζα άουτ και στο 50’, ο Ενιπέας έφτασε στο 2-0 όταν ο Τριανταφύλλης μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον αμαρκάριστο Κότσιφα που με σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Θεοδωρακόπουλο. Η μείωση του σκορ για τον Πανηλειακό ήρθε στο 60’, όταν μετά την απόκρουση του Μικελόπουλου στο σουτ του Σωτηρόπουλου, ο Ντάνκουα από κοντά σημείωσε το 2-1 όμως στο 80’ ο Π. Τσίγκρηλας με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1. Στα εναπομείναντα λεπτά, το μόνο που κατάφερε ο Πανηλειακός ήταν να μειώσει για το τελικό 3-2 και πάλι με τον Ντάνκουα στο 90’

Οι συνθέσεις

ΕΝΙΠΕΑΣ: Μικελόπουλος, Βαγγόπουλος, Δαλαβούρας, Τριανταφυλλίδης (77΄ Δ. Τσίγκρηλας), Κωτσάκης, Δαβουρλής (65΄ Κύτταρης), Καραχάλιος, Κότσιφας (63΄ Τσαντίλης), Π. Τσίγκρηλας, Παπαγεωργίου, Τριανταφύλλης

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Θεοδωρακόπουλος, Κατελούζος, Γκουβέρος (46΄ Νικολόπουλος), Μπουρνέλης, Κολόκας, Σέου, Ντάνκουα, Γεωργακόπουλος (46΄ Γκοτσούλιας), Χατζηστάμου (46΄ Σωτηρόπουλος), Βουργουντζής, Σκοζάι (50΄ Νιφορόπουλος)

*Στον έτερο αγώνα του ομίλου, ο Αλφειός νίκησε με 4-2 τον Αργοναύτη στο Ενωσιακό (0-1 Καλαντζής 15’, 0-2 Πεσκελίδης 25’, 1-2 Τσιμάνης 30’, 1-3 Αλ. Πρίφτης 50’, 1-4 Καλαντζής 63’, 2-4 Δασκόπουλος 80’)

Η τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου

Ενιπέας  8-3  9

Πανηλειακός 13-3  6

———————————-

Αλφειός  5-8  3

Αργοναύτης  2-14  0

Τα ζευγάρια της επόμενης φάσης

Αστέρας Αμαλιάδας – Ολυμπιακός Σαβαλίων

Πανηλειακός – ΠΑΟ Βάρδας

Χάβαρι  – Ενιπέας Λαντζοΐου

Δόξα Ν. Μανολάδας – Νίκη Τραγανού

Άνευ αγώνα προκρίθηκαν στους «8» ο Ξενοφών Κρεστένων, ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, Πέλοπας Πύργου και Κένταυρος Μαγούλας.

Όλη η επικαιρότητα