Ηλεία Υγεία

Ενισχύεται με 3 μόνιμους γιατρούς το νοσοκομείο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Με τρεις μόνιμους γιατρούς ενισχύεται το Νοσοκομείου Πύργου, με απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή του, Παύλου Πολάκη, που υπέγραψαν την προκήρυξη για την πρόσληψη τους.

Οι δυο θέσεις αφορούν το ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) και είχαν συσταθεί τον περασμένο Νοέμβριο πέραν των προβλεπόμενων στον Οργανισμό, ενώ προκηρύσσεται και μια ακόμα θέση Αναισθησιολογίας. «Η προσπάθεια που καταβάλλεται για την σταθεροποίηση και ανασυγκρότηση του συστήματος υγείας στο Νομό είναι διαρκής. Η κάλυψη των δύο θέσεων για το ΤΕΠ πέρα των προβλεπόμενων δίνει τη δυνατότητα για τη δημιουργία αυτόνομου ΤΕΠ στον Πύργο», σημειώνει ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, υπενθυμίζοντας πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η  διαδικασία για την κάλυψη μίας ακόμα θέσης για το ΤΕΠ.

Το πρακτικό αξιολόγησης των υποψηφίων έχει ήδη φτάσει στο Υπουργείο Υγείας. «Σημαντική εξέλιξη είναι και η προκήρυξη μιας θέσης Αναισθησιολογίας, η κάλυψη της οποίας θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση της κόπωσης του υπάρχοντος προσωπικού και σε δεύτερο χρόνο στην αύξηση των χειρουργικών αιθουσών που χρησιμοποιούνται παράλληλα», καταλήγει ο κ.Διαμαντόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα