Ενισχυμένες οι σχολικές μονάδες στην Ηλεία – Συζήτησαν τον σχεδιασμό εν όψει του νέου σχολικού έτους

Share

Η προετοιμασία εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου, ήταν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε με τους νέους διευθυντές εκπαίδευσης Ηλείας ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο Ηλείος βουλευτής συναντήθηκε αρχικά με τον νέο διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανδρέα Καρατζά και εν συνεχεία με τον νέο διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανδρέα Ζέρβα, στους οποίους ευχήθηκε καλή θητεία στα νέα τους καθήκοντα και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για το νέο σχολικό έτος.

Τα μηνύματα είναι άκρως ενθαρρυντικά και σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλουν οι προσλήψεις νέων μονίμων εκπαιδευτικών, που θα στελεχώσουν και ενισχύσουν τα σχολεία της χώρας.

«Ανάσα» οι προσλήψεις

Ήδη, προχώρησε η πρόσληψη 8.487 μονίμων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, εκ των οποίων στην Ηλεία καλύπτονται 108 θέσεις σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πρόκειται για μία σημαντική ενίσχυση, σχολίασε ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος στις συναντήσεις που είχε με τους δύο διευθυντές αναφέρθηκαν και στα νέα προγράμματα που θα τεθούν σε εφαρμογή από το νέο σχολικό έτος, όπως είναι η διεύρυνση του ωραρίου στα ολοήμερα σχολεία- πιλοτικά σε πρώτη φάση- μέτρο στο οποίο περιλαμβάνονται και σχολεία της Ηλείας.

Όπως ανέφερε, το Υπουργείο Παιδείας με μεθοδικότητα και προγραμματισμό σχεδιάζει και προωθεί το σύγχρονο σχολείο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο σχολικό έτος, σύμφωνα και με την ενημέρωση που είχε από τον κ. Καρατζά και τον κ. Ζέρβα, θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα, καθώς εκτός από την ενίσχυση με προσωπικό και την εφαρμογή νέων προγραμμάτων, γίνονται παρεμβάσεις και σε κτιριακό επίπεδο για λειτουργικά και ασφαλή σχολεία.

Άλλωστε, με τους δύο διευθυντές θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα, καθώς και ο ίδιος ο βουλευτής δήλωσε ότι θα βρίσκεται στην διάθεσή τους για τυχόν παρεμβάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο.