Categories: Πολιτική

Eνισχυμένη εποπτεία: Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο μήνυμα Μητσοτάκη για την έξοδο της Ελλάδας

Share

«Ιστορική μέρα η σημερινή, κλείνει ο κύκλος των μνημονίων και ανοίγει νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης ευρωπαϊκής εποπτείας, για να ακολουθήσουν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Για «ψέματα και θράσος» κατηγορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του και σημειώνει ότι «ο χρόνος του τελειώνει».

Απαντώντας σχετικά με ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνει: «Η ευρωπαϊκή ηγεσία συγχαίρει σήμερα την Ελλάδα για την έξοδο από την Ενισχυμένη Εποπτεία. Ο κ. Τσίπρας, που έχει ταυτιστεί με τις πιο σκοτεινές μέρες της μνημονιακής περιόδου, με το ψέμα, την εξαπάτηση, τον διχασμό, τους φόρους, τις περικοπές, το τσάκισμα της μεσαίας τάξης και την περιθωριοποίηση της χώρας, έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα. Αμετανόητος, εξακολουθεί κάνει το μαύρο, άσπρο».

«Ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχουν πανηγυρίσει τρεις φορές σε διάστημα δύο μηνών την -προαποφασισμένη από τους δανειστές το 2019- έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία. Οι διθυραμβικές αναφορές του κ. Μητσοτάκη για «ιστορική μέρα» και ότι δήθεν «ξεπροβάλει, ένας νέος ορίζοντας ανάπτυξης και ευημερίας για όλους» έχουν αποκλειστικό στόχο να στήσουν ένα παραπλανητικό προεκλογικό αφήγημα. Αντιθέτως, η καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες αλλά και η πραγματική κατάσταση της οικονομίας είναι εντελώς διαφορετικές» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του πρωθυπουργού περί ανάπτυξης και ευημερίας για όλους καταρρέουν με τον πιο επίσημο τρόπο μπροστά στην πολιτική που με σταθερότητα θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για την εξυπηρέτηση των λίγων» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Η πανηγυρική δήλωση του πρωθυπουργού για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία τεκμηριώνει για άλλη μια φορά ότι έχουμε μία κυβέρνηση εκτός πραγματικότητας και έναν πρωθυπουργό που ζει σε παράλληλο σύμπαν», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Για «δήθεν έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία», κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜεΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.