Ηλεία

Ενίσχυση και αισιοδοξία για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας – «Ζωντανή» η μονάδα

Επίσκεψη του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη στη Ν.Μ. Αμαλιάδας για την επίσημη επαναλειτουργία της.
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να εξακριβώσει ιδίοις όμμασι τα αποτελέσματα των αποφάσεων που έλαβε για την επαναλειτουργία της Ν.Μ. Αμαλιάδας το περασμένο διάστημα κατά τις συναντήσεις του με το δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, είχε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του χθες στη μονάδα ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Ο Κ. Καρβέλης πραγματοποίησε περιήγηση σε όλους τους χώρους της μονάδας, καθώς και αυτοψία στο χειρουργικό τμήμα στην παλαιά πτέρυγα όπου και γινόταν χθες η πρώτη επέμβαση μετά από καιρό. Να σημειωθεί πως στη συνάντηση που έγινε νωρίτερα, το παρών έδωσαν ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο αντιδήμαρχος  Ανδρέας Παπαδάκος, η διοικήτρια της ΝΜ Αμαλιάδας Ειρήνη Αγγελάκου και η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας Αλεξία Κοτσαύτη.

«Να ζωντανέψει κάθε μονάδα της χώρας»

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ανέφερε πως η παρουσία του στο νοσοκομείο δεν ήταν για συζητήσεις, αλλά για εξακρίβωση όλων όσων ειπώθηκαν και συμφωνήθηκαν το περασμένο διάστημα στις συνεχείς συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, οι οποίες είχαν ως κοινό τους σημείο την άμεση επαναλειτουργία της μονάδας και των χειρουργείων της.

Εστίασε ιδιαίτερα στα προβλήματα που δημιούργησε ο κορωνοϊός στο σύστημα υγείας με συνεχείς μετακινήσεις προς μία κατεύθυνση για την αντιμετώπιση των πολυάριθμων περιστατικών, ενώ επεσήμανε πως γίνεται σημαντική προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα που επιτρέπει την επαναλειτουργία των χειρουργείων την Ν.Μ. Αμαλιάδας.

Παράλληλα τόνισε πως χρειάζεται να γίνουν αρκετά ακόμα πράγματα, με τη φιλοσοφία του ιδίου και του Υπουργείου Υγείας όπως υποστήριξε να είναι η μη συρρίκνωση και η μη διακοπή της λειτουργίας καμίας νοσηλευτικής μονάδας. Πρόσθεσε δε πως στόχος τους είναι να ζωντανέψουν κάθε μονάδα της χώρας, έχοντας ωστόσο να αντιμετωπίσουν σημαντικά ζητήματα όπως η στελέχωσή τους που για να πετύχει χρειάζεται να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα που θα οδηγήσουν τους γιατρούς στην παραμονή τους στη χώρα. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα του ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα από την επιθυμία της κυβέρνησης για ενίσχυση του συστήματος, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει μία σειρά παρεμβάσεων από το υπουργείο που στόχο έχουν τη βελτίωση και την καλύτερη παροχή φροντίδας υγείας προς όλους τους πολίτες.

«Να ξεκινήσει βήμα-βήμα η λειτουργία»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης καλωσόρισε το διοικητή σχεδόν των μισών νοσοκομείων της χώρας – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην μονάδα και την προσπάθειά του όλο αυτό το διάστημα για να μπορέσει να είναι σήμερα σε θέση να ξεκινήσει βήμα βήμα η λειτουργία της Ν.Μ. Αμαλιάδας. Δεν παρέλειψε να επικεντρωθεί στους λίγους που πίστεψαν τα λεγόμενα του, καθώς και στην δυσκολία να επανέλθει στην κανονικότητα μια μονάδα που βρισκόταν σε αδράνεια.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως πλέον ο Δήμος Ήλιδας έχει την υπόσχεση του κ. Καρβέλη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με μερικές ακόμα ενέργειες που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Όσον αφορά τον αριθμό των εργαζομένων, ο κ. Λυμπέρης σημείωσε πως επέστρεψαν 16 απαραίτητοι για να καλύψουν τη λειτουργία του –χειρούργοι, τραυματιοφορείς και δύο παρασκευαστές–, ενώ πρόσθεσε πως σιγά-σιγά θα επιστρέψουν και άλλοι ανάλογα με τις ανάγκες της Μονάδας. Δεν παρέλειψε όμως να ρίξει και τα βέλη του στην προηγούμενη δημοτική αρχή, εκτιμώντας πως ο Δήμος είχε ξεκινήσει την αποψίλωσή του από εκείνη την περίοδο όπου δεν υπήρχαν πανδημίες και έλειπε η πολιτική βούληση, η διάθεση και η αγωνιστικότητα.

Ο Κ. Καρβέλης σημείωσε μάλιστα πως κατά την περίοδο του κορωνοϊού υπήρξε σημαντική ενίσχυση με επικουρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μπορεί να αποδειχθεί από στοιχεία που κατέχει η διοίκηση.

«Προσπάθεια για λειτουργία του όπως παλιά»

Η διοικήτρια της ΝΜ Αμαλιάδας Ειρήνη Αγγελάκου χαρακτήρισε ως σημαντική την ημέρα επανεκκίνησης της λειτουργίας της μονάδας, αναφέρθηκε στην επιστροφή σημαντικού αριθμού μόνιμου προσωπικού και στην παροχή υπηρεσιών για μεγαλύτερο διάστημα στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας από τρεις γιατρούς που βρίσκονταν σε αυτό του Πύργου και τέλος τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για λειτουργία του όπως παλιά προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες της περιοχής

Λακωνικός και ουσιαστικός

Ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος έδωσε το παρών στην επίσκεψη του κ. Καρβέλη και όντας όπως πάντα λακωνικός σημείωσε πως η παρουσία του ήταν για να στηρίξει τις αποφάσεις του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Για καφέ στο κέντρο της πόλης

Μετά το πέρας της επίσκεψης, οι φορείς βρέθηκαν σε κεντρικό καφέ της πόλης της Αμαλιάδας όπου και συζήτησαν για διάφορα ζητήματα. Στην ίδια επιχείρηση βρέθηκαν και μέλη της νέας διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, τα οποία μάλιστα είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση με τον κ. Καρβέλη που τους διαβεβαίωσε πως το νοσοκομείο ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του.

Όλη η επικαιρότητα