Life

Εννιά σημάδια ότι βρίσκεστε σε σοβαρή σχέση

Ακούστε το άρθρο

Μόλις πριν λίγους μήνες βγήκατε ραντεβού για πρώτη φορά. Ίσως εξ αρχής αισθανθήκατε ότι θα θέλατε να γνωρίσετε καλύτερα τον συγκεκριμένο άνθρωπο ή ακόμα και ότι εσείς οι δύο θα καταλήξετε μαζί. Ίσως από την άλλη, δεν είχατε κανένα σκοπό για οτιδήποτε παραπάνω από μια νύχτα καλού σεξ.

Τώρα όμως, έχετε αρχίσει να αποκτάτε κοινές συνήθειες και όλοι οι φίλοι σας επιμένουν πως δεν είστε απλά ζευγάρι, αλλά η σχέση σας έχει προοπτικές να αντέξει στο χρόνο. Αν διατηρείτε τις αμφιβολίες σας, οι παρακάτω ενδείξεις ίσως σας πείσουν. Σε κάθε περίπτωση, μην αφήσετε το φόβο της δέσμευσης να καταστρέψει μια όμορφη σχέση – τουλάχιστον αν δεν πηγάζει από πραγματικά προβλήματα στην αλληλεπίδρασή σας.

Εννιά σημάδια ότι βρίσκεστε σε σοβαρή σχέση

Έχετε ρίξει τις άμυνές σας

Εντάξει, εξακολουθείτε να φροντίζετε τον εαυτό σας, αλλά έχει πάψει να σας φρικάρει το ενδεχόμενο να σας δει άβαφη, με ανακατεμένα μαλλιά και ένα παλιό T-shirt.

Κάνετε σχέδια για το μέλλον

Μπορεί να μην τα εκφράζετε δυνατά, όμως αν οι συζητήσεις σας τείνουν να επανέρχονται στα σχέδιά σας για τα επόμενα χρόνια, και πιάνετε τον εαυτό σας να αναρωτιέται αν οι στόχοι σας μπορούν να συμβαδίσουν, μάλλον δεν βρίσκεστε πλέον στο στάδιο του απλού σεξ.

Ζητάτε ο ένας τη συμβουλή του άλλου

Εμπιστεύεστε τη γνώμη του και τον εμπιστεύεστε με τα μυστικά σας. Το ίδιο ισχύει και για εκείνον. Είτε πρόκειται για ζητήματα δουλειάς, είτε για τη σχέση με τους φίλους ή την οικογένειά σας, η άποψη του συντρόφου σας παίζει ρόλο στην τελική σας απόφαση.

Έχετε γίνει μια παρέα

Όχι μεταξύ σας, αλλά ο ένας με τους φίλους του άλλου. Όχι απλώς έχετε γνωριστεί, αλλά πλέον αισθάνεστε εντελώς άνετα όταν βγαίνετε όλοι μαζί, ενώ κι εκείνοι δείχνουν να σας συμπαθούν.

Δημοσιοποιείτε τη σχέση σας

Υπάρχουν άνθρωποι που αποφεύγουν να μοιράζονται την προσωπική τους ζωή στο Facebook και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, και αυτό δεν λέει τίποτα για τα συναισθήματά τους. Ωστόσο, αν και οι δυο σας αισθάνεστε άνετα ανεβάζοντας κοινές φωτογραφίες ή έχοντας γενικότερη παρουσία ο ένας στα προφίλ του άλλου, η σχέση σας έχει ήδη σοβαρέψει.

Έχετε εμπειρία σε καβγάδες

Ξέρετε τι είναι χειρότερο από έναν καβγά; Η πλήρης απουσία του! Αν έχετε ήδη τσακωθεί κάποιες φορές και έχετε καταφέρει να βρείτε τις κατάλληλες λύσεις, η σχέση σας έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντέξει τις εντάσεις και τις διαφορές και να επιβιώσει στο χρόνο.

Οι γονείς του σας αγαπούν

Έχετε γνωρίσει τους γονείς του εδώ και καιρό, κι εκείνοι σας αντιμετωπίζουν ως μέλος της οικογένειάς τους – και το αντίστροφο. Δεν πρόκειται για προϋπόθεση, ωστόσο η έγκριση των γονιών είναι ένα πολύ καλό σημάδι για το μέλλον.

Τον εμπιστεύεστε

Αν αργήσει να απαντήσει σε ένα μήνυμα, μπορεί να ανησυχήσετε ότι κάτι έπαθε, όχι όμως ότι σας απατά ή σας αποφεύγει.

“Διαβάζετε” ο ένας τον άλλο

Πριν προλάβει να σας πει πώς νιώθει, έχετε καταλάβει από το βλέμμα ή τις κινήσεις του αν είναι χαρούμενος, αγχωμένος ή θυμωμένος. Όταν είστε μαζί με άλλους ανθρώπους, σχολιάζετε τα πάντα – με τα μάτια.

via

Όλη η επικαιρότητα