Categories: Ηλεία

Ένοχος για ομαδικό βιασμό στην Ηλεία – Εκδικάστηκε στο ΜΟΔ Καλαβρύτων η φριχτή υπόθεση του 2016

Share

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαβρύτων εκδικάστηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου υπόθεση ομαδικού βιασμού σε περιοχή της βόρειας Ηλείας.

Κατηγορούμενοι για την συγκεκριμένη υπόθεση η οποία έλαβε χώρα το 2016, είναι συνολικά τέσσερις άνδρες ηλικίας από 18 έως 25 ετών, για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατοχή και διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Στη εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισε ο 25χρονος, που όταν τελέστηκε το αδίκημα ήταν 18 ετών, ενώ οι άλλοι κατηγορούμενοι, οι οποίοι τότε ήταν 14 ετών παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο δικαστήριο ανηλίκων Καλαβρύτων την επόμενη εβδομάδα.

Η υπόθεση αφορά τον ομαδικό βιασμό μιας 14χρονης το 2016. Σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος, οι τρεις ανήλικοι μαζί με τον τότε 18χρονο, την παρέσυραν σε παραλιακή περιοχή της Ηλείας, τη βίασαν ομαδικά ενώ βιντεοσκοπούσαν την αποτρόπαια πράξη τους. Λίγες ημέρες μετά, οι κατηγορούμενοι απείλησαν την παθούσα ότι θα διακινήσουν το πορνογραφικό υλικό που είχαν στην κατοχή τους και την εξανάγκασαν να συνευρεθεί μαζί τους ερωτικά για δεύτερη φορά.

Η 14χρονη τότε μαθήτρια δεν μίλησε σε κανέναν για τα όσα της είχαν συμβεί, ωστόσο το καλοκαίρι του 2017 κατήγγειλε μαζί με τους γονείς της το περιστατικό και η υπόθεση, μετά την προανάκριση, πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Κατά την διαδικασία της κύριας ανάκρισης κανένας από τους κατηγορούμενος δεν είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Το ΜΟΔ Καλαβρύτων έκρινε με ομόφωνη απόφασή του ένοχο τον 25χρονο (σ.σ. τότε 18χρονο) για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για την αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση, ενώ για την κατοχή και διακίνηση πορνογραφικού υλικού η απόφαση ήταν αθωωτική και του επέβαλλε στερητική της ελευθερίας ποινής κάθειρξης εννέα ετών αναγνωρίζοντάς του ελαφρυντικά, ενώ το Δικαστήριο αποφάσισε η άσκηση Έφεσης να έχει αναστέλλουσα δύναμη για την εκτέλεση της ποινής.