Αχαϊα Ηλεία

Ένοχος για το βιασμό 9χρονης σε χωριό της Ηλείας, αλλά… ελεύθερος

Ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό αφέθηκε ο άνδρας που κάθισε στο εδώλιο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 9χρονης και του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 7 ετών με αναστολή.

Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε, τον Ιούλιο του 2021, σε χωριό της Ηλείας, αναβίωσε προ ημερών στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών και πήρε άλλη τροπή από την αρχή.

Όπως αναφέρει η εφημ. Γνώμη,  κατηγορούμενος που είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος εμφανίστηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για πέντε αδικήματα, του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη, κατάχρηση ανηλίκου, σωματική βλάβη αδυνάμου και συντρόφου καθώς επίσης παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου.

Τελικά, μετά από την διερεύνηση της υπόθεσης στο ακροατήριο το Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατηγορούμενου μόνο για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης, αθωώνοντάς τον για τις άλλες πράξεις που τον βάρυναν. Ωστόσο, από την πλευρά της υπεράσπισης αμφισβητείται και το εάν τέλεσε το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ανήλικης, το οποίο αποκαλύφθηκε από τη σύζυγο του κατηγορούμενου μετά από καταγγελία για ξυλοδαρμό σε βάρος της.

Λίγες μέρες μετά τη σύλληψη και προφυλάκισή του, η σύζυγός του και η ανήλικη κόρη της ανακάλεσαν με ένορκες καταθέσεις τα όσα είχε ισχυριστεί αρχικά σε βάρος του τόσο για τον ξυλοδαρμό της όσο και για τον βιασμό.

Όλη η επικαιρότητα