Αθλητισμός

Ένοχος ο Ψωμιάδης για τα στημένα αλλά με ποινή… χάδι

psom_436_355.jpg
Ακούστε το άρθρο

Οι 5 από τους 11 κατηγορούμενους στη δίκη για τους στημένους αγώνες κρίθηκαν ένοχοι. Μεταξύ αυτών ο Μάκης Ψωμιάδης και ο Θωμάς Μητρόπουλος. Η ποινή για τον πρώην πρόεδρο της Καβάλας είναι φυλάκιση 4,5 χρόνων αλλά με αναστολή.

Μάκης Ψωμιάδης, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Διονύσης Κωτούλας και Περικλής Αμανατίδης κρίθηκαν ένοχοι για τη συμμετοχή τους στους στημένους αγώνες και απομένει να γίνει γνωστή και η ποινή που θα τους επιβληθεί.

Η Εισαγγελέας πρότεινε φυλάκιση 9 χρόνων για τον Μάκη Ψωμιάδη, 8 χρόνων για τον Ριαβόγλου και άλλων 3 χρόνων στον Θωμά Μητρόπουλο. Για τους Κωτούλα και Αμανατίδη η πρόταση είναι για φυλάκιση ενός έτους.

Η ποινή για τον Μάκη Ψωμιάδη είναι: Φυλάκιση 4,5 έτη, 35.000 χρηματικό πρόστιμο. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη (5 ευρώ ανά μέρα) κι έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση.

Ο Μάκης Ψωμιάδης κρίθηκε αθώος για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αθώος για παράνομο στοιχηματισμό, ένοχος για απόπειρα εκβιασμού κατ’ επάγγελμα και συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος και ένοχος για δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση για τα ματς Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα και Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα.

Ο Θωμάς Μητρόπουλος, ως πρόεδρος του Ηλυσιακού, κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση για τα ματς Ηλυσιακός – Εθνικός, Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας και Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός.

Ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, κρίθηκε ένοχος για δωροληψία και δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση για τα ματς Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας, Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας και Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα και ένοχος για παράνομο στοιχηματισμό στο παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας – Διαγόρας.

Ο Διονύσης Κωτούλας, ως πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας, κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία στο Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα.

Ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία στο ματς Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα.

Αντίθετα το δικαστήριο αθώωσε τους Γιώργο Χριστοβασίλη, Σταύρο Ψωμιάδη, Βαγγέλη Αγγελή, Δημήτρη Δημητρίου, Γιώργο Χαβενετίδη και Γιάννη Παπακώστα.

Όλη η επικαιρότητα