Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι σταφιδοπαραγωγοί της Ηλείας

Share

Δυναμική παρουσία για τον νεοσύστατο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορινθιακής σταφίδας «Αλληλεγγύη» που εδρεύει στην Αμαλιάδα και καλύπτει παραγωγούς από τους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Κορινθίας.

Παρά το περιορισμένο χρονικό διάστημα παρουσίας του, ο Συνεταιρισμός έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ενεργοποίηση και νέων μελών, σε μία προσπάθεια να προστατευθεί και να αναδειχθεί το προϊόν επ’ ωφελεία όχι μόνο των ίδιων των παραγωγών αλλά και των περιοχών που υπάρχει παραγωγή Κορινθιακής σταφίδας.

Αυτή τη στιγμή ο Συνεταιρισμός αριθμεί περίπου 140 μέλη και συστήθηκε με γνώμονα την αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη και τους συνεργάτες, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της πλήρους διαφάνειας.

Τιμή και ποιότητα

Σκοπός του συνεταιρισμού είναι η καλύτερη διαπραγμάτευση της τιμής του προϊόντος μέσω της συγκέντρωσης ,η οποία επιτυγχάνεται μέσω της βελτίωσης  της ποιότητας των προϊόντων, αφού όπως επισημαίνεται αναγνωρίζεται ότι η ποιότητα είναι το σημαντικότερο διαπραγματευτικό μέσο για την καλύτερη τιμή.

Επίσης, μέσω της εκμετάλλευσης του τριετούς Επιχειρησιακού προγράμματος (2019-2021), σκοπός είναι η μείωση του κοστολογίου καλλιέργειας, αφού τα μέλη θα ανανεώσουν τα εργαλεία και τα μέσα καλλιέργειας.

Ο Συνεταιρισμός συμπλήρωσε ένα έτος λειτουργίας και από τον πρώτο απολογισμό προκύπτει ότι προχώρησε σε παραλαβή και πώληση προϊόντων των παραγωγών μελών, ενώ έγινε εκκαθάριση με τιμή €1,95/kg  και εξόφληση μετρητοίς.

Επίσης, συμμετέχει στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα 2019-2021 με έγκριση ποσού 163.064€ για τις δράσεις του συνεταιρισμού.

Πρόσφατα, ο εκπρόσωπος της Ομάδας Γιάννης Αγριδιώτης και μέλη- παραγωγοί, επισκέφθηκαν και το Εδαφολογικό Εργαστήριο της Αμαλιάδας, το οποίο λειτουργεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την συνδρομή και του Τμήματος ‘Τεχνολόγων Γεωπόνων’ του ΤΕΙ Αμαλιάδας, και ενημερώθηκαν για την λειτουργία του Εργαστηρίου και τα οφέλη τα οποία μπορούν να αποκομίσουν στον τομέα της καλλιέργειας μέσω της συνεργασίας μαζί του.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός καλεί όσους παραγωγούς επιθυμούν να εγγραφούν στην «Αλληλεγγύη» να το πράξουν άμεσα, καθώς έτσι θα έχουν την δυνατότητα συμμετοχής και στο τρέχον επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 6942920089 και στο email: alileorgp@gmail.com.