Κόσμος

Ένοπλη επίθεση στην καρδιά του Παρισιού τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές

Ακούστε το άρθρο

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε σε ένοπλο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, τρεις ημέρες ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και ενώ διεξάγεται το debate των υποψηφίων.

Ένας από τους αστυνομικούς έπεσε νεκρός επί τόπου, ενώ ο δεύτερος εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα λόγω των τραυμάτων που είχε υποστεί. Περισσότερο από μία ώρα μετά από το επεισόδιο, πυροβολισμοί ακούστηκαν εκ νέου στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο περιστατικό εμπλέκονται δύο άτομα, ένα εκ των οποίων άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών. Ένας από τους δράστες έπεσε νεκρός, προφανώς από αστυνομικά πυρά.

Ο νεκρός δράστης είναι γνωστός στις Αρχές και η αστυνομία κάνει έρευνες στην κατοικία του, ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας άνδρας που επέβαινε σε αυτοκίνητο άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών με καλάσνικοφ όταν το όχημά του σταμάτησε σε κόκκινο φανάρι.

Αρχικά κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια». Στη συνέχεια, όμως, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών εμφανίστηκε λιγότερο κατηγορηματικός, λέγοντας ότι «είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τα κίνητρα» των δραστών.

Τρεις πηγές από την γαλλική αστυνομία δήλωσαν ότι το περιστατικό θα μπορούσε να συνδέεται με απόπειρα ένοπλης ληστείας.

Εντούτοις, η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε επισήμως την έρευνα.

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο και έχουν συστήσει στους πολίτες να αποφύγουν τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων μέχρι νεωτέρας. Ελικόπτερο της αστυνομίας πετά σε χαμηλό ύψος πάνω από την περιοχή.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα