Ελλάδα Ηλεία

Ένωση Αστυνομικών Λέσβου: Ηχηρή παρέμβαση για το προσφυγικό στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης

Ακούστε το άρθρο

Τι ανέφερε ο Ηλείος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου

Τις θέσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, μετέφερε ο Ηλείος πρόεδρός της Βασίλης Ροδόπουλος (καταγόμενος από τον Άγιο Γεώργιο Λατζοΐου) στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης.

Αυτές ήταν οι εξής:
– Καμία νέα δομή στο νησί της Λέσβου.
– Άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας στην προβλεπόμενη χωρητικότητα μεταναστών (2.500) και μετατροπή της σε δομή κλειστού τύπου, πληρώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις και τους απαιτούμενους κανόνες για ασφαλή φύλαξη.
– Ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο για τους μετανάστες που θα παραμένουν εντός της δομής, σχετικά με το αν θα φυλάσσονται ως κρατούμενοι και στην περίπτωση αυτή διασφάλιση όλων των σχετικών με κράτηση κρατουμένων, κανόνων ασφαλείας κτιριακών υποδομών αλλά και προβλεπόμενου αριθμού φυλάκων ανάλογου του αριθμού κρατουμένων.
– Αναδιοργάνωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της ΔΑ Λέσβου, ώστε να μπορούν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που επιτάσσει η νέα εποχή και όχι να μένουν αγκιστρωμένες στις απαιτήσεις παρελθόντων δεκαετιών.
– Άμεση ενίσχυση των Υπηρεσιών με έμψυχο δυναμικό, οχήματα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα μας απέναντι στην κοινωνία της Λέσβου αλλά και στις επιπλέον ιδιαίτερα μεγάλες απαιτήσεις που δημιουργούνται από την παραμονή των μεταναστών.

Η παρέμβαση του Ηλείου Βασίλη Ροδόπουλου στο ΔΣ Μυτιλήνης

Όλη η επικαιρότητα