Ηλεία

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Ηλείας: Ανακοίνωση για τα…παράπονα

Ακούστε το άρθρο

   Διευκρινήσεις και απαντήσεις, σχετικά με παράπονά που εκφράστηκαν από αστυνομικούς, για τη μη απόσπαση συναδέλφου τους, σε νησί της παραμεθορίου ζώνης, κατόπιν αίτησής του, αλλά της απόσπασης, έτερου αστυνομικού, από τον Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, για τον ίδιο τόπο και χρονικό διάστημα που είχε ζητηθεί από τον πρώτο, είναι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας, με σχετική ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση, που υπογράφεται από τον πρόεδρο, Παναγιώτη Ζώντο και τον γεν. γραμματέας της Ένωσης, Δημήτρη Πικέα, αναφέρει μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

«Είναι γνωστό σε όλους μας και αποδεκτό, ότι αρκετοί αστυνομικοί προσπαθούν και επιθυμούν να συμμετάσχουν σαν ενισχυτική δύναμη στις περιοχές που υπάρχουν οι μεταναστευτικές ροές καθότι καταφέρνουν, κάνοντας πολύ συντηρητική διαβίωση,  να αποταμιεύσουν ένα μικρό αλλά πολύτιμο στις μέρες μας χρηματικό ποσό. Δυστυχώς όμως όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα αυτομάτως γίνονται συνειρμοί που δεν τιμούν την Ελληνική Αστυνομία, ενώ δημιουργείται κακό προηγούμενο με αντιπαραθέσεις μεταξύ του προσωπικού.

   Πιστεύουμε πως οι συνάδελφοι   που  θεωρούν πως υπήρξαν  “θύματα”  της άσχημης κατάστασης που υφίσταται στις περιπτώσεις των αποσπάσεων θα πρέπει  να αποκατασταθούν  με τις αμέσως επόμενες διαταγές αποσπάσεων  κατά σειρά προτεραιότητας, καθώς πρέπει να προτιμούνται αυτοί που δεν έχουν πάει ποτέ ή αυτοί που έχουν πάει λιγότερες φορές», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ένωση.

Επίσης  ζητούν να υπάρξει  δημοσιοποίηση των αιτούντων για απόσπαση  αλλά και ο σύννομος τρόπος διαλογής του προσωπικού. «Καθότι εμείς σαν Ένωση δεν γνωρίζουμε τους αιτούντες, ούτε και τον προηγούμενο χρόνο που ο καθένας τους έχει αποσπαστεί  καθώς δεν υπάρχει συνολική ενημέρωση  προς το σωματείο μας.

Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε εδώ και θα παρεμβαίνουμε σε οτιδήποτε βλάπτει τα δικαιώματα των μελών μας με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι αφήνοντας υπονοούμενα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», καταλήγει  η ανακοίνωση.

Όλη η επικαιρότητα