Αγροτικά Ελλάδα Ηλεία

Ένωση Νέων Αγροτών: Ενημέρωση για την «Κάρτα Αγρότη»

Ακούστε το άρθρο

Αρωγός στις προσπάθειες των αγροτών για έξοδο από την εσωστρέφεια και την προσέγγιση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου,  βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος, μέσα από την παροχή ειδικά σχεδιασμένων χρηματοδοτικών λύσεων όπως είναι η «Κάρτα του Αγρότη».

Μετά την Τράπεζα Πειραιώς, την Eurobank και την Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank προσφέρει κατάλληλα εργαλεία που μπορεί να αξιοποιήσει ο αγροτικός τομέας, προκειμένου να πετύχει καλύτερης ποιότητας και υψηλότερης προστιθέμενης αξίας προϊόντα, με μειωμένο κόστος και ορθολογική διαχείριση των κινδύνων για την ίδια την παραγωγή και το περιβάλλον.

Η “Κάρτα του Αγρότη” της Alpha Bank αποτελεί ένα σύγχρονο και καινοτόμο τραπεζικό προϊόν, με το οποίο Έλληνες αγρότες – δικαιούχοι της Βασικής Ενισχύσεως, αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους και απλές διαδικασίες, για την κάλυψη βασικών δαπανών που σχετίζονται με την αγροτική τους εκμετάλλευση.

Η κάρτα είναι ειδικά σχεδιασμένη προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα, αλλά και να μειώσει το κόστος παραγωγής των αγροτών, καθώς η χρήση της παρέχει τη δυνατότητα σημαντικών εκπτώσεων και άμεσης αξιοποιήσεως ευκαιριών που παρουσιάζονται στην αγορά.

Η “Κάρτα του Αγρότη” είναι τεχνολογίας Chip & PIN Contactless και θα έχει λειτουργικότητα χρεωστικής εταιρικής κάρτας πανελλαδικής ισχύος, η οποία θα συνδέεται με πιστωτικό όριο στο λογαριασμό που θα δηλώνεται για την καταβολή της Βασικής Ενισχύσεως.

Με την “Κάρτα του Αγρότη” παρέχονται άμεσα, όπως επισημαίνει η Alpha Bank, οι εξής δυνατότητες:

  • Αγορά αγροεφοδίων και λοιπών ειδών που σχετίζονται με την κάλυψη των γεωργικών τους αναγκών (σπόροι, φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα, πρόσθετα ζωοτροφών, καύσιμα κινήσεως ελκυστήρων, αγροτικό ρεύμα, ανταλλακτικά – συνεργείο αγροτικών μηχανημάτων), από επιχειρήσεις που διαθέτουν POS οποιασδήποτε τραπέζης.
  • Πληρωμή οφειλών έναντι του ΕΛΓΑ, ΟΓΑ και ∆ημοσίου, εξόφληση δαπανών εκδόσεως και χρήσεως εργοσήμου, καθώς και αιτήσεως αγροτικών ενισχύσεων.
  • Ανάληψη έως ποσοστού 10% επί του εγκεκριμένου ορίου του Τραπεζικού Λογαριασμού.
  • Το πιστωτικό όριο της κάρτας θα ανέρχεται σε ποσοστό 80% επί της Βασικής Ενισχύσεως που δικαιούται ο αγρότης και δεν θα ενσωματώνονται σε αυτό οι οποιεσδήποτε άλλες οφειλές του προς την Τράπεζα. Μετά την εξόφληση, είναι δυνατή η ανανέωση του πιστωτικού ορίου έναντι της Βασικής Ενισχύσεως για το επόμενο έτος.
  • Ασφαλιστική Κάλυψη «Προσωπικού Ατυχήματος» χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση σε συνεργασία με την ΑΧΑ Ασφαλιστική.
  • Προνομιακό επιτόκιο καταθέσεων μέσω του λογαριασμού Όψεως «Alpha Προνομιακός Αγροτών» για την πίστωση των αγροτικών ενισχύσεων και των εσόδων από την πώληση των αγροτικών τους προϊόντων.

Όλη η επικαιρότητα