Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου: Πάρτε μέτρα για τον Κορωνοϊό

Τι ζητά αν προχωρήσει η νοσηλεία διαγνωσμένων περιστατικών με Covid-19 στο νοσοκομείο Πύργου

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου όπως ανακοίνωσε μετά την ενημέρωση που είχε από τον διοικητή, όπου έγινε γνωστή η απόφαση της 6ης ΥΠΕ για την νοσηλεία διαγνωσμένων περιστατικών με Covid-19 όταν κριθεί αναγκαίο και στο νοσοκομείο Πύργου, ζητά την τήρηση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την τήρηση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και την προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμό ούτως ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση :

«Στις  16/3/2020, έγινε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με θέμα την κρίση με το Covid-19, το οποίο παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συναδέλφων.

Κλιμάκιο του ΔΣ της ένωσης νοσοκομειακών ιατρών Πύργου, ζήτησε ενημέρωση από τον διοικητή, και έγινε γνωστή η απόφαση της 6ης ΥΠΕ για την νοσηλεία διαγνωσμένων περιστατικών με Covid-19 όταν κριθεί αναγκαίο και στο νοσοκομείο μας, πέραν των υπόπτων περιστατικών που ήδη νοσηλεύονται σε γειτονική προς τον χειρουργικό τομέα πτέρυγα του 3ου ορόφου.

Η ένωση ζητά:

Την ενεργοποίηση του τεχνικού ασφαλείας και του ιατρού εργασίας για την τήρηση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Την άμεση και κατ’ επείγουσα πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την ενίσχυση του τμήματος  που θα  καλύπτει τα περιστατικά με Covid-19.

Πλήρη και εντός των επιστημονικών προδιαγραφών κάλυψη με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ούτως ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των ασθενών, του υγεονομικού προσωπικού και να αποφευχθεί η διασπορά στην κοινότητα. Από ατομικά στηθοσκόπια αποκλειστικά για τους συγκεκριμένους ασθενείς έως κατάλληλους θαλάμους, αναπνευστήρες και διαγνωστικά μέσα.

Μέτρα προστασίας των νοσηλευομένων για άλλους λόγους σε άλλες κλινικές.

Επαρκή προστασία των εργαζομένων υψηλού κινδύνου.

Ενεργοποίηση του τοπικού επιχειρησιακού οργάνου πολιτικής προστασίας και συνεργασία με αυτό.

Η ένωση συμφωνεί με την πρόταση του  Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας (από 13/3/20) για την δημιουργία ξεχωριστής δομής νοσηλείας για ασθενείς με Covid-19 (ειδικό προσωρινό νοσοκομείο) πλήρως εξοπλισμένης και επανδρωμένης, σύμφωνα με επιτυχημένη διεθνή εμπειρία.

Το προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, παρά τα πλήγματα που έχει δεχθεί διαχρονικά με περικοπές και υποστελέχωση, και απέναντι σε αυτή την  κρίση όπως στάθηκε παλαιότερα  στην πανδημία του HIV, στην επιδημία του SARS καθώς και σε άλλες έκτακτες καταστάσεις».

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας: Προσυπογράφει την ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών της Ν. Μ. Πύργου 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας δηλώνει ότι προσυπογράφει την ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου και τονίζει την ανάγκη προμήθειας του κατάλληλου ατομικού εξοπλισμού όπως καθορίζεται από τον Ε.Ο.Δ.Υ. σε ικανές ποσότητες  για όλους τους ιατρούς πρώτης γραμμής, οι οποίοι αυτή την στιγμή καταφανώς τον στερούνται.