Αγροτικά Ηλεία

«Ένωση» Παραγωγών Ηλειακού Κάμπου: Μεγάλη επένδυση σε ζωοτροφές και λάδι!

Ακούστε το άρθρο

Σε επένδυση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον τομέα των ζωοτροφών και του ελαιολάδου προχωρά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση» Παραγωγών Ηλειακού Κάμπου (πρώην ΕΑΣ Λεχαινών) σε πείσμα των δύσκολων καιρών.

Η εφ. «Πατρίς» συνομίλησε με τον διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Κώστα Βαρβαρέσο ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη επένδυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού που αφορά όλη την Ηλεία:

«Κάνουμε μια επένδυση και μια μελέτη για κατασκευή ενός σύγχρονου εργοστασίου παρασκευής ζωοτροφών. Παράλληλα έχουμε εκπονήσει και μια μελέτη για συσκευαστήριο ελαιολάδου της τάξεως 300 τόνων ετησίως. Έχουμε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά και αναμένουμε την αξιολόγηση και το τελική έγκριση για να ξεκινήσουμε. Η χρηματοδότηση είναι κατά 50% ευρωπαϊκό πρόγραμμα  και το 50% με ίδια κεφάλαια». Στο ερώτημά μας «μα τέτοιες εποχές επενδύσεις;» ο κ. Βαρβαρέσος απαντά:

«Πάντα πηγαίναμε κόντρα στον άνεμο. Είμαστε ένας υγιής συνεταιρισμός  και φροντίζουμε όλα τα μέλη η διοίκηση το υπαλληλικό προσωπικό και τα μέλη μας οι αγρότες, να διατηρήσουμε αυτόν τον κλάδο και αυτή την κυψέλη για τον αγροτικό κόσμο».

Εκτίμηση για το καλαμπόκι

Παράλληλα ο κ. Βαρβαρέσος κάνει και μια εκτίμηση για την φετινή καλλιέργεια καλαμποκιού: «Η εκτίμηση για την φετινή καλλιέργεια καλαμποκιού στην περιοχή μας θα είναι περίπου στα περυσινά επίπεδα. Εμείς φέτος αναμένουμε να συγκεντρώσουμε περίπου 15 με 18.000 τόνους. Όσον αφορά την τιμή πώλησης δεν μπορούμε να την προσδιορίσουμε αυτή την στιγμή , διότι η τιμή πώλησης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και συγκυρίες οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι δυσοίωνες για το προϊόν και αυτά προέρχονται  από την κτηνοτροφία γιατί αυτή τη στιγμή το γάλα από 90 λεπτά το κιλό έχει πέσει στα 70 λεπτά. Αυτό ελπίζουμε να μην έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στην πορεία του καλαμποκιού. Πάντως οι περυσινές τιμές καλαμποκιού ήταν  αρκετά καλές: 18,50 λεπτά ο τόνος στον παραγωγό. Θα είμαστε ευχαριστημένοι αν μπορέσουμε να το διατηρήσουμε.»

Όλη η επικαιρότητα