Ηλεία

Ενωτικός ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

orkomosia-1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ενότητας έδωσε χθες ο νέος Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, στην πρώτη του επίσημη ομιλία ως Δήμαρχος, αμέσως μετά την ορκωμοσία του.

«Δεν υπάρχει ούτε μια ημέρα για χάσιμο, ούτε μια ημέρα για προσωπικές πολιτικές και φυσικά ούτε μια ημέρα αδράνειας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του.

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα θεάτρου του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδας, η οποία ήταν κατάμεστη από κόσμο, αφού εκτός από το Δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας και τους τοπικούς προέδρους που ορκίστηκαν, το «παρών» έδωσαν αρκετοί πολίτες, συγγενείς των αιρετών αλλά και επίσημοι.

 

Ευχές από το Μητροπολίτη

Στην τελετή της ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. κ. Γερμανός, ο οποίος είχε στο πλευρό του τους αρχιμανδρίτες π. Δαμασκηνό Πετράκο και π. Φιλάρετο Σπανόπουλο και τον ιερέα π. Αλέξιο Αναγνωστόπουλο.

Όταν έφθασε η στιγμή της ορκωμοσίας κάλεσε τον νέο Δήμαρχο να βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο και διάβασε τον όρκο για υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους, να υπηρετεί την πατρίδα και για εκπλήρωση με τιμιότητα και ευσυνειδησία των καθηκόντων του.

Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν υψώσει το χέρι τους και επαναλάμβαναν τον όρκο, ενώ ακολούθησε η ορκωμοσία για όσους έδωσαν πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης στο σύντομο χαιρετισμό του και απευθυνόμενος στον κ. Χριστοδουλόπουλο, του είπε ότι είναι εργατικός και τίμιος άνθρωπος με εμπειρία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μαζί με τους συνεργάτες του θα έχει αποδοτικό έργο. Του επεσήμανε επίσης ότι διαδέχεται έναν Δήμαρχο, τον Γιάννη Λυμπέρη, που έχει επιτελέσει σπουδαίο έργο, ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον τόπο, ο οποίος θα είναι πάντοτε κοντά στον νέο Δήμαρχο για το καλό του δήμου και των δημοτών και κάλεσε τον νέο Δήμαρχο να φέρει αλλαγή στο δήμο.

Έδωσε το στίγμα του

Αμέσως μετά, ο κ. Χριστοδουλόπουλος έκανε την πρώτη του επίσημη ομιλία ως Δήμαρχος, ο οποίος τόνισε ότι η ορκωμοσία συμβολίζει μια νέα αρχή στην μακρόχρονη προσπάθεια που έχουν καταβάλει άξιοι συμπολίτες, από το αξίωμα του Δημάρχου, του δημοτικού και τοπικού συμβούλου και του προέδρου, για την πρόοδο του τόπου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν θυμάται ούτε έναν Δήμαρχο στην ιστορία της Αμαλιάδας και της Πηνείας, που να επέτρεψε στον Δήμο να οπισθοχωρήσει και που παρέδιδαν τη σκυτάλη βαρύτερη και όχι ελαφρύτερη.

«Αντιμετωπίζουμε μεγάλες προκλήσεις, στις οποίες πρέπει να απαντήσουμε με επιτυχία» είπε μεταξύ άλλων και στις προτεραιότητές του έθεσε τη στήριξη των κοινωνικά αδύναμων πολιτών, την εξασφάλιση πόρων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανάδειξη της Ήλιδας, τη διοικητική αναδιάρθρωση, την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, τη στερέωση μιας πλατιάς δημοκρατικής και συντεταγμένης λειτουργίας όλων των θεσμικών οργάνων και υπηρεσιών στη βάση της πολυφωνίας, της σύνθεσης και της διαφάνειας.

Συνεχάρη όλους για την εκλογή τους, ευχαρίστησε τον προκάτοχό του Γιάννη Λυμπέρη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και από τη θέση του επικεφαλής της μειοψηφίας, θα συνεχίσει να υποστηρίζει με θετικό τρόπο τις συλλογικές επιδιώξεις της κοινωνίας.

«Να είστε βέβαιοι, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας, θα καταθέσουμε  – με απόλυτη ανιδιοτέλεια –  όλες μας τις  δυνάμεις  για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες σας. Σας θέλουμε όλους και όλες στο πλευρό μας σε αυτή τη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια» είπε μεταξύ άλλων.

 

Γιάννης Λυμπέρης

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο απερχόμενος Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος είπε ότι και οι ήττες έχουν κάποια χαρά, τη χαρά να αντιπαλεύεις από τη θέση της αντιπολίτευσης τη στείρα κριτική που υπάρχει γενικά στις αντιπολιτεύσεις. «Φιλοδοξούμε η κριτική μας να είναι καλοπροαίρετη για το καλό του τόπου» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι οι αντίθετες θέσεις θα συνοδεύονται από προτάσεις και φυσικά θα γίνεται γόνιμη κριτική. Ευχήθηκε δύναμη, αποφασιστικότητα και επιτυχία στο έργο του νέου Δημάρχου.

 

Νίκος Διαμαντόπουλος

Ακολούθησε ομιλία από τον επικεφαλής της «Ανεξαρτησίας» κ. Νίκο Διαμαντόπουλο, ο οποίος πέρα από τις ευχές, απευθυνόμενος στον νέο Δήμαρχο του είπε ότι η παράταξη της νέας γενιάς δεν θα είναι απλά μία παράταξη εποικοδομητικής αντιπολίτευσης, αλλά μία δύναμη δημιουργικής συμπολίτευσης.

 

Αναστάσιος Σμέρος

Τις ευχές του έδωσε στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης «Αριστερά στην Ήλιδα» κ. Αναστάσιος Σμέρος, ο οποίος επεσήμανε ότι η παράταξή του έχει όραμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση  και θα γίνει προσπάθεια για το κοινό καλό. Επεσήμανε ότι όραμά του είναι η προστασία του πολίτη, να διατηρήσει ο πολίτης το βιοτικό του επίπεδο, να υπάρχει προστασία του περιβάλλοντος, να υπάρχει διαφάνεια και υποσχέθηκε να αγωνιστεί για τον δήμο, μέσα από υπεύθυνη κριτική. «Να προχωρήσουμε όλοι μαζί για έναν νέο δήμο» είπε χαρακτηριστικά.

Άγγελος Κολόσακας

Τελευταίος τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Άγγελος Κολόσακας, ο οποίος τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η λαϊκή αντιπολίτευση, σε κάθε μέτρο ενάντια στον λαό και η αντίσταση στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, καθώς και η πάλη για κρατικές χρηματοδοτήσεις. «Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του λαού» τόνισε μεταξύ άλλων.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι αιρετοί υπέγραψαν το πρωτόκολλο ορκωμοσίας και ακολούθησε μικρή δεξίωση στο φουαγέ του Δημαρχείου.

 

Παρουσίες

Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές, Γιώργος Κοντογιάννης, Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη και Γιάννης Κουτσούκος, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι Δήμαρχοι Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πατρών Σωκράτης Καπλάνης και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αμαλιάδας Γιώργος Καπότης, ο ταξίαρχος- Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Γιάννης Σεϊντής, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Κυπρούλης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Λέανδρος Καλογεράκος, ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας Αναστάσιος Βασιλείου, ο πολιτευτής Θεόδωρος Βλαγκούλης και περιφερειακοί σύμβουλοι. 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα