Αθλητισμός

Ένσταση Πανηλειακού κατα Καλαμάτας;

13466_ph1.jpg

Ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει ένσταση κατά της Καλαμάτας για τον αγώνα κυπέλλου με το Θρασύβουλο, άφησε ο Πανηλειακός.

Η Καλαμάτα όπως έγινε γνωστό στο ματς Κυπέλλου Ελλάδας με το Θρασύβουλο (νίκησε η αθηναϊκή ομάδα με 4-3 στα πέναλτι) χρησιμοποίησε στον αγώνα τον τιμωρημένο Τσιμικλή (είχε αποβληθεί την Κυριακή στην πρεμιέρα της Γ\’ Εθνικής)!

Ο παίκτης μάλιστα σκόραρε και το γκολ στο 1-1 του κανονικού αγώνα!

Με βάση τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, κάθε ποινή από κόκκινη, εκτίεται στον αμέσως επόμενο ΕΠΙΣΗΜΟ αγώνα (και δεν έχει φυσικά καμιά σημασία αν είναι πρωταθλήματος ή Κυπέλλου).

Οι Καλαματιανοί παράγοντες προέβησαν σε κάποιες δικαιολογίες, εμπλέκοντας και την ΕΠΟ.

Το θέμα είναι ότι, εκτός από το Θρασύβουλο (που αν έχανε, θα έκανε ένσταση και θα έπαιρνε το ματς ενώ η Καλαμάτα θα έπαιρνε και μείον 3 βαθμούς στο πρωτάθλημα της), ο Κ.Α.Π. προβλέπει στο άρθρο 23 (περί ενστάσεων) παραγρ. 6, ότι και κάθε ομάδα που έχει έννομο συμφέρον, όπως δηλαδή οι αντίπαλοι της στο πρωτάθλημα (ο Πανηλειακός και οι άλλες ομάδες του ομίλου), έχουν δικαίωμα να κάνουν ένσταση (μέσα σε τρεις μέρες από τη διεξαγωγή του αγώνα) και να ζητήσουν την ενεργοποίηση της προβλεπόμενης ποινής!

Όλη η επικαιρότητα