Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το «Ξενία» Σπάρτης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αλ. Χαρίτση, εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ ένα νέο έργο στη Λακωνία.

Πρόκειται για το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση του Ξενία Σπάρτης και μετατροπή του σε κέντρο πολιτιστικών, τουριστικών και διοικητικών δραστηριοτήτων», συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, το οποίο προβλέπει εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου με την προσέγγιση του ολοκληρωμένου βιοκλιματικού σχεδιασμού και τη λειτουργία του ως κέντρο με ποικιλία δραστηριοτήτων.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης για «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου». Η απόφαση ένταξής του υπεγράφη από την αρμόδια Ειδική Γραμματέα, Ε. Φωτονιάτα και οι διαδικασίες για την υλοποίηση του αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Η αποκατάσταση και αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του «Ξενία» Σπάρτης αποτελούσε διαχρονικά μια πάγια αναγκαιότητα και επιθυμία των Σπαρτιατών. Ένας χώρος με ιστορία, και σε προνομιακό σημείο της πόλης, επιτέλους αναβαθμίζεται. Η συνεργασία της Κυβέρνησης με το Δήμο Σπάρτης έφερε το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Ως εκ τούτου, σε λίγο καιρό οι συμπολίτες μας θα μπορούν να απολαμβάνουν τις νέες εγκατάστασεις του «Ξενία» αναβαθμισμένες και εκσυγχρονισμένες σε κέντρο προσέλκυσης πολιτιστικών και τουριστικών δραστηριοτήτων.

 

 

Πηγή: apela.gr