Ηλεία

Εντάσεις με προεκλογικό… άρωμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

«Άναψε τα αίματα» η δήλωση Παπαδημητρίου για την απουσία μερίδας της αντιπολίτευσης από τις προηγούμενες συνεδριάσεις.
Ακούστε το άρθρο

«Άναψαν τα αίματα» στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου του σώματος Γιάννη Παπαδημητρίου στον τοπικό Τύπο, σχετικά με την απουσία μερίδας δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις του προηγούμενου χρονικού διαστήματος.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Παπαδημητρίου είχε αναφέρει ότι «είναι πλέον πάγια τακτική ορισμένοι κύκλοι της αντιπολίτευσης στον Δήμο Πύργου να απέχουν από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με συνέπεια να μην συμπληρώνεται η απαιτούμενη απαρτία των 17 συμβούλων και να ματαιώνονται οι συνεδριάσεις».

Αρχικά, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πύργος – Έργο Πολιτών» Αντώνης Καράμπελας ζήτησε να τοποθετηθεί επί του θέματος, τονίζοντας ότι το περιεχόμενο αυτής τον έθιξε, ενώ έκανε λόγο για μικροπολιτική από την πλευρά του κ. Παπαδημητρίου, λέγοντάς του ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έπρεπε να προβεί σε δήλωση κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου απάντησε πως έθιξε ένα πραγματικό γεγονός και δεν αναφέρθηκε σε πρόσωπα, αλλά σε ορισμένους κύκλους της αντιπολίτευσης.

Τον λόγο ακολούθως πήρε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Στάθης Καννής, ο οποίος σε εντονότερο ύφος, σε σύγκριση με τον κ. Καράμπελα, υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της αντιπολίτευσης για την απουσία από τις συνεδριάσεις, κάνοντας λόγο για στοχευμένες ενέργειες. Παράλληλα, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σημείωσε πως με τη δήλωσή του θέλησε να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις και να συκοφαντήσει την παράταξή του.

Ακολούθως, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος τόνισε ότι ο κανονισμός υπάρχει ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα στις συνεδριάσεις και πρόσθεσε πως από κύκλους της αντιπολίτευσης υπάρχει μια υποκειμενική προσέγγιση του κανονισμού και για αυτό γίνονται οι άνευ σοβαρού υπόβαθρου αντιπαραθέσεις.

Επίσης, ο κ. Αντωνακόπουλος σημείωσε πως δεν γίνεται να αποτελεί σύμπτωση η συνεχόμενη απουσία τουλάχιστον δεκαπέντε δημοτικών συμβούλων σε μια σειρά συνεδριάσεων. «Γίνεται συνεργασία κύκλων της αντιπολίτευσης για τη μη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό είναι θεσμική άρνηση. Υπάρχει αρνητισμός και συστράτευση στα σοβαρά θέματα και εξαιτίας της απουσίας τους δεν προχώρησαν θέματα του τόπου για παιδεία, πυρασφάλεια κ.α.» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνακόπουλος, που μίλησε επίσης για στοχευμένη εμπλοκή και παρεμπόδιση των διαδικασιών και τεχνητή πόλωση.

Μετά τις πρώτες τοποθετήσεις των ανωτέρω, ακολούθησαν εκατέρωθεν αντιπαραθέσεις με προσωπικές αναφορές, κυρίως μεταξύ του δημάρχου Πύργου, του Στάθη Καννή, αλλά και του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Μπορούμε» Νίκου Θεοδώρου, ενώ σε όλο αυτό το διάστημα ο κ. Παπαδημητρίου προσπάθησε να εξομαλύνει την κατάσταση, ώστε να προσχωρήσει η συνεδρίαση και να συζητηθούν τα θέματα προ ημερήσιας και ημερήσιας διάταξης. Αξίζει να αναφερθεί μερικές από τις αντιπαραθέσεις είχαν και προεκλογικό «χρώμα», μιας και ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος είπε προς τον Νίκο Θεοδώρου πως «έρχεται η ώρα της κρίσης και θα καταλάβετε τι θα γίνει», αναφερόμενος φυσικά στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου , με τον κ. Θεοδώρου να του απαντά ότι «θα λογοδοτήσεις στην κοινωνία τον Οκτώβριο και θα χάσεις!».

Στην συνέχεια, αφού ηρέμησαν τα πνεύματα και σταμάτησαν οι εντάσεις, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν τα θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Όλη η επικαιρότητα