Χωρίς κατηγορία

Εντάσεις στη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου – Θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου

Είχε προηγηθεί η κατάθεση παιδικής φίλης του Ζακ Κωστόπουλου η οποία περιγράφοντας το χαρακτήρα του θύματος τον χαρακτήρισε ως έναν «ήρεμο, φιλικό, πιστό φίλο αφοσιωμένο, εργατικό παιδί που τα κατάφερνε μόνος του στη ζωή»
Ακούστε το άρθρο

Με καταθέσεις μαρτύρων από την πλευρά της πολιτικής αγωγής συνεχίστηκε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης με την υπεράσπιση να ζητά ακόμα και την άσκηση ποινικής δίωξης για ψευδορκία μάρτυρα. Αίτημα που τελικά μετά από σχετική εισαγγελική πρόταση απορρίφθηκε και από το δικαστήριο.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση παιδικής φίλης του Ζακ Κωστόπουλου η οποία περιγράφοντας το χαρακτήρα του θύματος τον χαρακτήρισε ως έναν «ήρεμο, φιλικό, πιστό φίλο αφοσιωμένο, εργατικό παιδί που τα κατάφερνε μόνος του στη ζωή».

Ξέσπασε η μητέρα του

Η υπεράσπιση εξετάζοντας τη μάρτυρα, επικαλέστηκε συνέντευξη του 33χρονου ακτιβιστή, κατά την οποία υποστήριζε ότι είχε περάσει περίοδο κλεπτομανίας. «Εδώ δικάζεται ο φόνος του όχι ο ίδιος. Μην τον κατηγορείτε! Σταματήστε! Σταματήστε και σεβαστείτε! Δεν είχε μητρώο δεν είχε συλληφθεί για τίποτα» ξέσπασε η μητέρα του θύματος η οποία ήταν παρούσα στη δικαστική αίθουσα.

Την ανάγκη να προβληθεί το βίντεο που αποτυπώνει τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάστωνος το Σεπτέμβριο του 2018, όπως αυτό περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αλλά από μια συσκευή με υψηλότερη ευκρίνεια, διατύπωσαν προς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής.

Το αίτημα αυτό υπεβλήθη προς διερεύνηση της ουσιαστικής αλήθειας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Γ. Καραθανάση, αναλυτή ψηφιακών πειστηρίων και διδάσκοντα στην Εθνική Σχολή Δικαστών, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα ο ίδιος έχει εντοπίσει κατά την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού.

Η κατάθεση του μάρτυρα με βάση το βίντεο, προκάλεσε ένταση στο δικαστήριο με την υπεράσπιση να φτάνει στο σημείο να τον εγκαλέσει για ψευδορκία και με την πολιτική αγωγή να επισημαίνει ότι δεν πρέπει να απειλούνται οι μάρτυρες ζητώντας να προβληθεί το βίντεο καρέ καρέ σε αργή κίνηση. Το δικαστήριο τέλος, έκρινε ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να λάβει χώρα στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων.

Η δίκη συνεχίζεται στις 28 Ιανουαρίου 2022.

Όλη η επικαιρότητα