Ηλεία

«Εντέλεσθε» για λίγες ώρες για τον διευθυντή της Παθολογικής Αμαλιάδας προς Πύργο – Στην εισαγγελέα προσέφυγε ο Λυμπέρης

Έφυγε με υπηρεσιακό και επέστρεψε… με ασθενοφόρο στη βάση του!

Ο γιατρός επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα συνοδεύοντας το σοβαρό τροχαίο


Με υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας έφτασε χθες το πρωί το… «εντέλεσθε» προς τον διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Αμαλιάδας Κώστα Αλεξόπουλο, το οποίο, μετά από διαβουλεύσεις, παρέλαβε τον γιατρό για να κάνει εφημερίες για κάποιες ώρες στο Νοσοκομείο Πύργου λόγω αυξημένων αναγκών, τη στιγμή που στην εφημερεύουσα νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας τα περιστατικά σχημάτιζαν «ουρές»!  Επελέγη ουσιαστικά η εξυπηρέτηση των ασθενών στο νοσοκομείο Πύργου, αντί αυτών στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, στο οποίο έτσι κι αλλιώς στο τμήμα επειγόντων επικρατούσε το αδιαχώρητο, με τους πολίτες να είναι έξαλλοι και να φωνάζουν σε προσωπικό, αλλά και στον ίδιο τον διοικητή για την κατάσταση…

Ο κ. Αλεξόπουλος ξεκίνησε τελικά για το Νοσοκομείο Πύργου, ωστόσο στην είσοδο της Αμαλιάδας «έπεσε» στο σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τους δύο τραυματίες. Ο γιατρός βγήκε για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες και τελικά επέστρεψε στη… βάση του με το ασθενοφόρο, που μετέφερε τον πιο βαριά τραυματισμένο από το τροχαίο! Κι όλα αυτά σε έναν νομό, σε μια χώρα που η ασυνεννοησία και η έλλειψη συνεργασίας «καλά κρατούν», όταν όμως αυτή η «άρρωστη» κατάσταση έχει να κάνει και με την υγεία των πολιτών, τότε καθίσταται επικίνδυνη, αν όχι εγκληματική…

«Έπεσαν» πάνω στον Λυμπέρη…

Την ώρα που ενημερώνονταν ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Γιάννης Χουζούρης και ο κ. Αλεξόπουλος για το νέο «εντέλεσθε», στην νοσηλευτική μονάδα βρίσκονταν και ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης με τον αντιδήμαρχο και δωρητή Ανδρέα Παπαδάκο, για να έκαναν μια παρουσίαση των εργασιών στην νέα πτέρυγα και την εξέλιξή τους στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Ο κ. Λυμπέρης έγινε «πυρ και μανία» με το γεγονός της ξαφνικής μετακίνησης του γιατρού στο νοσοκομείου Πύργου, ζητώντας του να μην υπακούσει κάτι που δεν συνέβη. Έξαλλος, αποχώρησε από το νοσοκομείο και επισκέφθηκε την Εισαγγελέα Αμαλιάδας την οποία και ενημέρωσε, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία και με τον νέο διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, με τον οποίο αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να έχει συνάντηση.

Ο κ. Λυμπέρης δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις, επιφυλασσόμενος για τις επόμενες μέρες, ωστόσο, μίλησε ο κ. Χουζούρης, ο οποίος είχε ενημερωθεί νωρίτερα από τον διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλο για την μετακίνηση γιατρού. Μίλησε δε, και με τον κ. Καρβέλη, ο οποίος φέρεται να είπε ότι δεν δίνουν λύσεις τα «εντέλεσθε», ενώ ο ίδιος στον κ. Λυμπέρη συμπλήρωσε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι αφού ήδη είχε σταλεί επίσημα το… «εντέλεσθε».

«Ήρθε ξαφνικά ένα «εντέλεσθε» σήμερα για να πάει ο κ. Αλεξόπουλος στο νοσοκομείο Πύργου για 2-3 ώρες. Δηλαδή να έφευγε περίπου στις 10:30 με 11 το πρωί και για πόσο; Οι πολίτες που ήταν στο νοσοκομείο έτρεχαν στους διαδρόμους και στην αυλή για να προλάβουν τον κ. Αλεξόπουλο και να ρωτήσουν για την κατάσταση της υγείας τους.

Στην επικοινωνία που είχα με τον κ. Καρβέλη του είπα ότι δεν γίνεται να αφήνουμε ασθενείς για να πάμε 20 χιλιόμετρα μακριά και να δούμε τους εκεί ασθενείς. Αυτή η κατάσταση πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Λύσεις υπάρχουν, αλλά κάποιοι δεν τις ακολουθούν…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χουζούρης.

Καταλήγοντας συμπλήρωσε: «Κοντεύει η ώρα 11:30 και ο κ. Αλεξόπουλος είναι να παραμείνει στον Πύργο για 2 ώρες. Δεν μιλάμε λοιπόν για δημόσια υγεία, αλλά γιατί έτσι έπρεπε να γίνει…».

Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου ευχαρίστησε τον χειρουργό του νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιώργο Μπακέλα, αλλά και τους ορθοπεδικούς, γιατί με την στάση τους το νοσοκομείο Αμαλιάδας θα εφημερεύσει αύριο σε επίπεδο νομού.

Όλη η επικαιρότητα