Αχαϊα

Έντονη χιονόπτωση στην Αιγιαλεία – Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών

Σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», σε μήκος 30 χιλιομέτρων του αυτοκινητόδρομου, όπου εκδηλώνονται κατά τόπους τα φαινόμενα, επιχειρούν συνεχώς οκτώ μηχανήματα.
Ακούστε το άρθρο

Χιονόπτωση που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην ανατολική Αχαΐα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αιγιάλειας προκάλεσε την κινητοποίηση της περιφέρειας, της αστυνομίας και της «Ολυμπίας Οδού», ώστε να μην προκληθούν προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Κορίνθου.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, «δίνουμε μάχη, προκειμένου να κρατήσουμε ανοικτό τον αυτοκινητόδρομο, ενώ ακόμα και εκχιονιστικά μηχανήματα της “Ολυμπίας Οδού” επιχειρούν συνεχώς, κάνοντας ταυτόχρονα ρίψεις αλατιού». Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, «σε συνεννόηση με την αστυνομία έχει απαγορευθεί η κίνηση των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «αισιοδοξούμε πως θα τα καταφέρουμε», αναφέροντας ότι «αιφνιδιαστήκαμε από την χιονόπτωση, διότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν ήταν για αυτό το σημείο».

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος χαρακτήρισε «πρωτοφανές το μετεωρολογικό φαινόμενο», εξηγώντας πως «στην παραλία και στον αυτοκινητόδρομο χιονίζει, ενώ προς τα ορεινά δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο».

Επίσης, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», σε μήκος 30 χιλιομέτρων του αυτοκινητόδρομου, όπου εκδηλώνονται κατά τόπους τα φαινόμενα, επιχειρούν συνεχώς οκτώ μηχανήματα.

Ακόμη, σύμφωνα με την αστυνομία, απαγορεύεται, λόγω των καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, από το 104,5ο έως το 157,6ο χιλιόμετρο.

Όλη η επικαιρότητα