Ελλάδα

Έντονη δυσαρέσκεια από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, Β. Τριανταφύλλου

Ακούστε το άρθρο

«Αποκυήματα φαντασίας τα περί συμφωνίας»

Σε πολύ πρώιμο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, αφού η αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από τα δύο ιδρύματα, δεν έχει συνεδριάσει εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα, με αποτέλεσμα όλες οι προτάσεις να παραμένουν υπό διαβούλευση και ουσιαστικά… επί χάρτου.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Τριανταφύλλου, η επιτροπή δεν έχει λάβει καμία οριστική απόφαση για το μελλοντικό σχήμα του ακαδημαϊκού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα, καθότι δεν έχει προκύψει συμφωνία σε κάποιο πλάνο.

«Είμαστε στο σημείο μηδέν, σε πολύ αρχικό στάδιο. Υπάρχουν διάφορες προτάσεις στο τραπέζι, αλλά η επιτροπή -της οποίας είμαι μέλος- δεν έχει καταλήξει σε κανένα σχέδιο. Η επιτροπή δεν έχει συνέλθει εδώ και έναν μήνα, επομένως όσα γράφονται είναι αποκυήματα φαντασίας. Προσωπικά δεν έχω καμία ενημέρωση επί του σχεδίου, ως εκ τούτου ό,τι δημοσιεύεται δεν είναι σε γνώση της επιτροπής. Διάφορες προτάσεις συζητιούνται, τόσο για τον Πύργο και την Αμαλιάδα, όσο κα για τις άλλες περιοχές, αλλά ακόμα δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Τριανταφύλλου.

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες εξαγγελίες τις έκανες ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου τον περασμένο Φεβρουάριο στο αναπτυξιακό συνέδριο της Πάτρα, ανακοινώνοντας τρεις πανεπιστημιακές σχολές στην Ηλεία.

Όλη η επικαιρότητα