Ηλεία

Έντονο το πρόβλημα διέλευσης μεγάλων οχημάτων σε κεντρικά σημεία του Πύργου

Τι αναφέρει ο Νίκος Βλαχαντώνης, οδηγός λεωφορείου και πρώην σταθμάρχης του ΚΤΕΛ Ηλείας, που υπέστη ζημιά στο καθρέπτη από αφίσα σε φανάρι.
Ακούστε το άρθρο

Μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε χθες ο κ. Νίκος Βλαχαντώνης, οδηγός λεωφορείου και πρώην σταθμάρχης του ΚΤΕΛ Ηλείας, όταν οδηγώντας στο λεωφορείο του στην οδό Πατρών, ο αριστερός καθρέπτης του μπλέχτηκε με μία αφίσα που είχε τοποθετηθεί στο φανάρι, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά περίπου 100 ευρώ.

Όπως τόνισε στην εφημ. «Πατρίς» ο κ. Βλαχαντώνης, μπορεί η ζημιά να μην είναι μεγάλη, όμως αν εκτελούσε κάποιο δρομολόγιο και δεν ήταν άδειος, όπως συνέβη χθες, θα είχε υποστεί και αυτός, αλλά και οι επιβάτες, μεγάλη ταλαιπωρία.

Μάλιστα ο κ. Βλαχαντώνης στέκεται και στο πρόβλημα της διέλευσης των μεγάλων οχημάτων μέσα από την πόλη του Πύργου, ζητώντας από τον Δήμο να εισακούσει τις προτάσεις που έχουν γίνει, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Χαρακτηριστικά ο κ. Βλαχαντώνης ανέφερε μεταξύ άλλων για το ατύχημα που είχε.

«Η αφίσα κρεμόταν στο δεύτερο φανοστάτη στην διασταύρωση Πατρών και Ερυθρού Σταυρού και δεν είναι μόνο ότι εμπόδιζε την ορατότητα της ένδειξης στους φανοστάτες, αλλά ήταν και πέρα από το όριο της πεζοδρόμησης με αποτέλεσμα ο καθρέφτης να τραβήξει τον μουσαμά και να σπάσει το μπράτσο του! Αυτό δεν είναι μέσα στα επιτρεπτά για μένα όρια και πιστεύω ότι δεν υπάρχει και αδειοδότηση για την ανάρτηση αφίσας μέσα στην πόλη του Πύργου. Από τα Χανάκια έως την Αλφειούσα συγκεκριμένα καταστήματα αναρτούν παράνομα αφίσες σε κομβικά σημεία, πού είναι τα φανάρια μέσα στην πόλη και πολλές φορές έχω ενοχλήσει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για αυτά τα θέματα. Δηλαδή για το αν υπάρχει άδεια για την ανάρτηση αφίσας σε αυτά τα σημεία. Ιδίως στην Ανατολική πλευρά της πόλης, στα Χαλικιάτικα, έχουμε πρόβλημα στην διέλευση των μεγάλων οχημάτων με αποτέλεσμα τα οχήματα να μπλέκουν μέσα στους δρόμους της πόλης, και να μην μπορούν να βρουν εύκολα διέξοδο προς την Πάτρα. Έχουμε ήδη βρεθεί με τον Αντιδήμαρχο, έχουμε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο και έχουμε τοποθετήσει κίτρινους κώνους στην γωνία Γορτυνίας και Μπελούση και θα προχωρήσουμε σε παρόμοιες παρεμβάσεις και σε υπόλοιπα σημεία της πόλης, όπως στην Πατρών, μπροστά από την Alpha Bank όπου υπάρχει διπλοπαρκάρισμα αυτοκινήτων και εμποδίζει την διέλευση των οχημάτων. Από την πλευρά μας έχουν δοθεί τα σημεία στα οποία υπάρχει πρόβλημα διέλευσης των μεγάλων οχημάτων και περιμένουμε να δοθούν λύσεις».

 

Όλη η επικαιρότητα