Categories: Ελλάδα

Εντοπίστηκαν μάνα και βρέφος μετά από εισαγγελική παρέμβαση – Επιστρέφουν στο ‘Παίδων’

Share

Νέο επεισόδιο στο θρίλερ με το μόλις 15 μηνών κοριτσάκι που είχε μεταφερθεί στις 24 Ιανουαρίου από το φλεγόμενο διαμέρισμα της μητέρας του στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου μάλιστα χρειάστηκε τότε να διασωληνωθεί εξαιτίας της εισπνοής τοξικών καπνών.

Πλέον, το βρέφος νοσηλευόταν σε θάλαμο και η 37χρονη μητέρα του που έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος της από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, πήγε στο Νοσοκομείο και δίχως να έχει πάρει εξιτήριο το κοριτσάκι της, το πήρε και έφυγαν μαζί.

Ο Εισαγγελέας Ανηλίκων ενημερώθηκε για αυτή την εξέλιξη και έδωσε εκ νέου εντολή στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων να εντοπιστούν μάνα και βρέφος και να επιστρέψει πάραυτα το κοριτσάκι στο Νοσοκομείο για να συνεχιστεί η νοσηλεία του.

Περίπου στις τρεις το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων εντόπισαν την μάνα με το βρέφος και τα ανήλικα αδερφάκια του και όλοι μαζί μεταφέρθηκαν από τους Αστυνομικούς πίσω στο Νοσοκομείο Παίδων. Πλέον, ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει την τύχη τόσο του βρέφους όσο και των άλλων δύο παιδιών της και της ίδιας…

Το χρονικό της εγκατάλειψης και της πυρκαγιάς

Το βρέφος, είχαν καταφέρει τότε να απεγκλωβίσουν μέσα από το φλεγόμενο διαμέρισμα, άντρες της Πυροσβεστικής που είχαν κληθεί για την φωτιά στον 2 όροφο πολυκατοικίας, επί της οδού Αριστομένους 85, στην Πλατεία Αττικής.

Μέσα στο διαμέρισμα δεν είχε βρεθεί κανείς άλλος όπως κανείς δεν πλησίασε τους πυροσβέστες έξω από την πολυκατοικία για να πει ότι ήταν γονιός του παιδιού πέρα από την θεία του παιδιού που έμενε στον 3ο όροφο και συνόδεψε το παιδί μέχρι το νοσοκομείο. Η φωτιά είχε ξεσπάσει στο υπνοδωμάτιο και συγκεκριμένα στο στρώμα του μεγάλου κρεβατιού, δίπλα από την κούνια του βρέφους, όπου ήταν αναμμένο ένα αερόθερμο.

Η 37χρονη μητέρα του βρέφους και μητέρα άλλων δύο ανηλίκων παιδιών εντοπίστηκε αργότερα την ίδια ημέρα στο Νοσοκομείο Παίδων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της για εγκατάλειψη και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Σύμφωνα με όσα είχε ισχυριστεί τότε στους αστυνομικούς, είχε αφήσει προσωρινά μόνο του το παιδί γνωρίζοντας ότι η αδερφή της ήταν στον πάνω όροφο, για να πάει τα άλλα δύο της παιδιά σε συγγενικό πρόσωπο και να επέστρεφε.

Στο μεσοδιάστημα ξέσπασε η πυρκαγιά από το αερόθερμο που είχε αφήσει αναμμένο για να μην κρυώσει το μωρό και φωτιά μεταδόθηκε στα σκεπάσματα και το στρώμα του δικού της κρεβατιού δίπλα από την κούνια.

Πηγή: NEWS247