Εντοπίστηκε η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε είσοδο πολυκατοικίας

Εντοπίστηκε η μητέρα του εγκαταλελειμμένου νεογέννητου στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που είχε βρεθεί μπροστά σε είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή του Χαριλάου περίπου στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Το κοριτσάκι εντοπίστηκε τυλιγμένο σε σεντόνι μαζί με τον ομφάλιο λώρο στην οδό Πολυλά 5 στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία για το βρέφος, το οποίο παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και έχει ήδη μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο.

Όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις που έκαναν οι γιατροί, το βρέφος είναι πολύ καλά στην υγεία του.

Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τη μητέρα του παιδιού, που είναι μία 25χρονη κάτοικος της περιοχής, η οποία το γέννησε στις 12:30 το μεσημέρι, το τύλιξε στο σεντόνι και το εγκατέλειψε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος και ότι όταν γέννησε το παιδί ξαφνικά το μεσημέρι, πανικοβλήθηκε και δεν ήξερε τι να κάνει.

Αναμένεται η έρευνα της αστυνομίας για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του περιστατικού.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η γυναίκα, ημεδαπή ηλικίας 24 ετών, γέννησε γύρω στις 12 το μεσημέρι, στο σπίτι της, παρουσία -σύμφωνα με πληροφορίες- του συντρόφου και του αδερφού της.

Μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου κατά την εξέτασή της, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει ακόμη αποκολληθεί ο πλακούντας, οπότε οδηγήθηκε στην αίθουσα τοκετών. Η σωματική της υγεία είναι, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, καλή.

Το νεογνό, βάρους περίπου 2,5 κιλών, εντοπίστηκε από ένοικο πολυκατοικίας και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ -το πλήρωμα του οποίου τοποθέτησε το «κλιπ» στον ομφάλιο λώρο του νεογέννητου, ο οποίος ήταν πρόχειρα κομμένος.

Κρίνοντας από την κατάσταση του ομφάλιου λώρου, οι γιατροί εκτιμούν ότι πρόκειται για νεογνό λίγων ωρών. Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και προληπτικά νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Νεογνών του ΕΣΥ στο Ιπποκράτειο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ