Ηλεία Πολιτισμός

Εντυπωσιακή πολιτιστική εβδομάδα στο Κατάκολο!

Ακούστε το άρθρο

Με τον πιο ωραίο και ιδιαίτερο μουσικό τρόπο ξεκινά απόψε το βράδυ ο Αύγουστος στο Κατάκολο!

Η συνάντηση δύο Συλλόγων από την απέναντι μεριά της Ζακύνθου, με τον δικό μας Πολιτιστικό Σύλλογο Κατακόλου, αναμένεται να προσφέρουν ένα ολοζώντανο διαφορετικό κλίμα που θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν όσοι βρεθούν σήμερα στο επίνειο του Πύργου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΜΑΝΩΛΙΕΣ» και το IΟΝΙΟ ΚΥΜΑ με τα μέλη τους θα βρίσκονται εκεί και θα ξεδιπλώσουν το μεράκι και το ταλέντο τους με καντάδες από τη Ζάκυνθο και τα Επτάνησα, ενώ έχει προγραμματισθεί και Βαρκαρόλα που θα κάνει την αποψινή βραδιά στο Κατάκολο μαγευτική με πλούσια ερωτική και καλοκαιρινή διάθεση!

Νωρίτερα, θα προηγηθεί συνεστίαση με τον οικοδεσπότη Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο ΦΑΡΟΣ» να έχει ετοιμάσει μια μικρή γιορτή για το αντάμωμα στο κέντρο «ΚΑΡΟΥΣΟΣ».

Τόσο η παραπάνω εκδήλωση όσο και οι επόμενες που θα ακολουθήσουν εντάσσονται στο πλαίσιο ενός μεγάλου προγράμματος, που έχει καταρτίσει και θα παρουσιάζει καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου με τίτλο «ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ».

Οι εκδηλώσεις μάλιστα τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και τον ΕΟΤ κάτι που τις κάνει να αποκτούν, ιδιαίτερη σπουδαιότητα για το φετινό μας καλοκαίρι.

Και πραγματικά όπως θα μπορέσουν να διαπιστώσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Κατακόλου στην περιοχή διαμορφώνεται μια ξεχωριστή πολιτιστική κουλτούρα με εξαιρετικά καλλιτεχνικά δρώμενα, αρκετά διαφορετικά από εκείνα που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

«Πάμε σαν άλλοτε»

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις καντάδες και τους τραγουδιστάδες από την όμορφη Ζάκυνθο δύο μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου έρχεται μια άλλη μουσική βραδιά από το χθες.

Το «ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ» περιλαμβάνει τραγούδια που όλοι λίγο – πολύ αγαπήσαμε στο διάβα του χρόνου και έγιναν το ένα μετά το άλλο επιτυχίες μιας εποχής την οποία μας θυμίζουν με τόσο ωραίο και μοναδικό τρόπο τα παιδιά που θα βρεθούν εκεί επί σκηνής.

Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι μια μέρα μετά, δηλ. μέσα στην ίδια εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε από κοντά την παγκοσμίως γνωστή ΜΠΑΝΤΑ του ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ.

Έρχεται ειδικά για τις εκδηλώσεις του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, με την συνεργασία και την συνδρομή της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΠΑΝ) Ηλείας. Είναι σίγουρο ότι πρόκειται για μια συναυλία που θα μας καταπλήξει!

Όλη η επικαιρότητα