Υγεία

ΕΟΠΥΥ: Διακοπή σύμβασης για γιατρούς που δεν εξυπηρετούν ασφαλισμένους

fa749358ecc185de3c50fc723d97e774.jpg
Ακούστε το άρθρο
Με διακοπή της σύμβασης συνεργασίας προτίθεται να αντιμετωπίσει ο ΕΟΠΥΥ τους συμβεβλημένους γιατρούς που μέσω ανακοινώσεων των ιατρικών συλλόγων που ανήκουν αναγγέλλουν διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του οργανισμού.

Σε έντονο ύφος ο ΕΟΠΥΥ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε επισημαίνει ότι «η διακοπή παροχής υπηρεσιών συνιστά μονομερή καταγγελία της σύμβασης και όσοι το επιχειρήσουν, είναι αυτονόητο ότι θα διακόψουν τη σύμβαση που έχουν με τον Οργανισμό».

Και προστίθεται ότι «οι αποφάσεις για διακοπή παροχής υπηρεσιών στρέφονται πρωτίστως κατά των ασφαλισμένων, και κυρίως των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα».

Στρεφόμενος δε και κατά των Ιατρικών Συλλόγων ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι «το γεγονός ότι Ιατρικοί Σύλλογοι και ομάδες παρόχων υγείας, με κλειστές τράπεζες και ουρές συνταξιούχων στα ΑΤΜ, αναγκάζουν τους πολίτες να πληρώνουν (πώς άραγε;) για τις αναγκαίες εξετάσεις τους, προκαλεί θλίψη». 

Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, και αφήνει τις συγκεκριμένες ενέργειες κάποιων Ιατρικών Συλλόγων στην κρίση των ασφαλισμένων.

 

health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα