Ηλεία

Επαφές Γιαννόπουλου σε ΥΠΑ και ΕΜΥ ενόψει της επαναλειτουργίας του Αεροδρομίου Επιταλίου

Σημαντικό κύκλο επαφών, ενόψει της επαναλειτουργίας του Αεροδρομίου Επιταλίου, με την ίδρυση Πεδίου προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό κύκλο επαφών, ενόψει της επαναλειτουργίας του Αεροδρομίου Επιταλίου, με την ίδρυση Πεδίου προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην Αθήνα.

Οι συναντήσεις που είχε ο κ. Γιαννόπουλος με τις Διοικήσεις των δυο εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, στις οποίες συμμετείχε και ο πρόεδρος της Αερολέσχης Πύργου Θεόδωρος Γιαννακούλιας, εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και από τον ίδιο τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, για την επαναλειτουργία του Αεροδρομίου.

Στην ΥΠΑ ο φάκελος για τον τελικό έλεγχο

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην ΥΠΑ, η συνάντηση έγινε με τον Διοικητή Γεώργιο Δριτσάκο και τον Υποδιοικητή Ζαφείρη Ταμπακίδη, με τους οποίους συζητήθηκαν οι δυνατότητες του Αεροδρομίου, αφενός λόγω της γεωγραφικής του θέσης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, και αφετέρου λόγω της λειτουργίας στην περιοχή της δραστήριας Αερολέσχης Πύργου. Δεδομένου του γεγονότος ότι ο φάκελος του έργου έχει ήδη υποβληθεί (σ.σ και έχει λάβει αριθμό πρωτοκόλλου) στην ΥΠΑ για τον τελικό έλεγχο, ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε από τον κ. Δριτσάκο τον προγραμματισμό διενέργειας αυτοψίας σύντομα, προκειμένου να εκδοθεί άμεσα και η απαραίτητη άδεια λειτουργίας, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο κ. Διοικητής. Άλλωστε, όπως σημείωσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης – και θα διαπιστώσει και το κλιμάκιο κατά την επίσκεψη του στον χώρο – η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας έχει πραγματοποιήσει όλες τις εργασίες και παρεμβάσεις που υποδείκνυε η έκθεση καταλληλότητας της ΥΠΑ, από την προηγούμενη αυτοψία.

Στην ΕΜΥ για τον Μετεωρολογικό Σταθμό

Στην ΕΜΥ και κατά την συνάντηση με τον Διοικητή Αθανάσιο Γατόπουλο, συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την εγκατάσταση του Πρότυπου Αυτόματου Μετεωρολογικού Σταθμού, όπως είχε ανακοινωθεί και κατά την πρώτη τους συνάντηση στον χώρο του Αεροδρομίου, τον περασμένο Νοέμβριο. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, με τη συνεργασία ΕΜΥ και ΠΕ Ηλείας έχουν προχωρήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, ενώ κατά την διάρκεια της συνάντησης στην Αθήνα, συζητήθηκαν κάποια τελευταία τεχνικά ζητήματα και μικρές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στον χώρο, ώστε τον Μάρτιο να είναι όλα έτοιμα προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης του Σταθμού.

Όλη η επικαιρότητα