Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία

Επανακαταμέτρηση ψήφων στο δήμο Ήλιδας!

Σε επανακαταμέτρηση ψήφων στο δήμο Ήλιδας προχωρά σήμερα το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, μετά την ένσταση που υπέβαλε χθες ο Γιάννης Λυμπέρης, προκειμένου να κατακυρωθεί το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς οι πληροφορίες ανέφεραν ότι χάθηκε η εκλογή της πρώτης Κυριακής για μόλις 15 ψήφους!

Μετά τον Γιάννη Λυμπέρη ένσταση για επανακαταμέτρηση ψήφων κατέθεσε και ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και σήμερα αναμένεται να ανοίξουν οι σάκοι και των 80 εκλογικών τμημάτων του δήμου Ήλιδας και να γίνει καταμέτρηση εκ νέου.

Η δήλωση

Στο μεταξύ, χθες ο Δημήτρης Κράλλης εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στην παράταξη του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:  «​Ο Δημοκρατικός Δήμος Ήλιδας, αφότου επέλεξε με την ψήφο του τους Δημοτικούς Συμβούλους που επιθυμεί να τον εκπροσωπήσουν, την Κυριακή 2 Ιουνίου καλείται να επιλέξει και τον Δήμαρχο που θα εγγυηθεί την ευρύτερη δυνατή συνεργασία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

​Η παράταξη Λυμπέρη δεν έχει την πλειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό δεν αλλάζει. Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκεται απέναντί του, άρα ακόμα και αν κέρδιζε στις εκλογές στις 2 Ιουνίου θα ήταν ένας Δήμαρχος χωρίς εξουσία, γι’ αυτό όσα υπόσχεται και διαδίδει είναι αβάσιμα.

​Η δική μας δημοτική παράταξη «ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ» έδωσε τη μάχη με καθαρό δημόσιο λόγο και ασυμβίβαστη αντίθεση με την παράταξη Λυμπέρη και όσα αυτός και ο στενός ηγετικός του πυρήνας εκφράζουν τα τελευταία 21 χρόνια στον Δήμο μας.

​Είναι σαφές ότι η πολιτική μας αισθητική, αλλά και οι προγραμματικές μας θέσεις μπορούν να βρεθούν σε σύγκλιση μόνο με την παράταξη «ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ» ΤΟΥ Δημάρχου Ήλιδας.

​Εμείς σε αυτή τη κρίσιμη μάχη για το μέλλον της πόλης μας παίρνουμε ανοιχτά θέση απέναντι στη συντήρηση, στηρίζουμε ανοιχτά τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, συγκροτούμε ένα πλατύ μέτωπο θετικών δυνάμεων του Δήμου Ήλιδας και βαδίζουμε για τη μεγάλη νίκη της Κυριακής».

Χθες πάντως με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook η υποψήφια δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού του Μαριάννα Μητροπούλου, διαχώρισε την θέση της και ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Γιάννη Λυμπέρη.

Από την πλευρά του Άγγελου Κολόσακα δεν έχει εκδοθεί κάποια ανακοίνωση για το τι θα πράξει την ερχόμενη Κυριακή.

Τα αποτελέσματα

Επίσης χθες στη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοινώθηκαν και τα επίσημα αποτελέσματα, όπως έχουν καταγραφεί από τα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων, για το δήμο Ήλιδας.

Σύμφωνα με αυτά, στα 80 από τα 80 εκλογικά τμήματα του δήμου Ήλιδας, από τους 33.894 εγγεγραμμένους εκλογείς, ψήφισαν οι 20.594, δηλαδή ποσοστό συμμετοχής 60,76%. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 19.604, τα άκυρα 846 και τα λευκά 144.

Ο συνδυασμός του Γιάννη Λυμπέρη έλαβε 9.761 ψήφους, ποσοστό δηλαδή 49,79%.
Ο συνδυασμός του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου έλαβε 7.847 ψήφους, ποσοστό δηλαδή 40,03%.

Ο συνδυασμός του Άγγελου Κολόσακα έλαβε 1.064 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 5,43%.
Ο συνδυασμός του Δημήτρη Κράλλη έλαβε 932 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 4,75%.
Τα παραπάνω αφορούν το σύνολο του δήμου Ήλιδας. Σε ότι αφορά την Δημοτική Ενότητα Αμαλιάδας, οι εγγεγραμμένοι είναι 28.000, συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία οι 16.734,ποσοστό συμμετοχής 59,76%, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 15.917, τα άκυρα 698 και τα λευκά 119.

Ο συνδυασμός του Γιάννη Λυμπέρη, στα 62 από τα 62 εκλογικά τμήματα έλαβε 7.896 ψήφους, ήτοι ποσοστό 49,61%, ο συνδυασμός του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου 6.350 ψήφους ποσοστό δηλαδή 39,89%, ο συνδυασμός του Άγγελου Κολόσακα 904, ποσοστό 5,68% και ο συνδυασμός του Δημήτρη Κράλλη 767 ψήφους και ποσοστό 4,82%.
Σε ότι αφορά την Δημοτική Ενότητα Πηνείας, οι εγγεγραμμένοι είναι 5.894, συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία οι 3,860,ποσοστό συμμετοχής 65,49%, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 3.687, τα άκυρα 148 και τα λευκά 25.

Ο συνδυασμός του Γιάννη Λυμπέρη, στα 18 από τα 18 εκλογικά τμήματα έλαβε 1.865 ψήφους, ήτοι ποσοστό 50,58%%, ο συνδυασμός του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου 1/487 ψήφους ποσοστό δηλαδή 40,60%, ο συνδυασμός του Δημήτρη Κράλλη 165 ψήφους και ποσοστό 4,48% και ο συνδυασμός του Άγγελου Κολόσακα 160 ψήφους και ποσοστό 4.34%.
Να σημειωθεί ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το θέμα με την σταυροδοσία των υποψηφίων, καθώς το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας είναι αμφίβολο εάν θα ολοκληρώσει σήμερα τη διαδικασία, ενώ μέχρι χθες το μεσημέρι το Δημαρχείο της Αμαλιάδας δεν είχε ολοκληρώσει την παραλαβή των τηλεγραφημάτων από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Όλη η επικαιρότητα