Ηλεία

Επαναλειτουργεί σύντομα το Μικροβιολογικό του ΠΕΔΥ Πύργου

ergasthrio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Θέμα ημερών είναι πλέον η επαναλειτουργία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου στη Μονάδα ΠΕΔΥ πύργου, η προετοιμασία του οποίου είχε «παγώσει» λόγω των αιφνιδιαστικών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.


Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Μονάδας ΠΕΔΥ, που σταμάτησε να λειτουργεί το 2010 (σ.σ ως Υγειονομική Μονάδα ΙΚΑ τότε) επρόκειτο να λειτουργήσει εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου, μετά από μεγάλη προσπάθεια που είχε καταβληθεί από τον Διευθυντή Βασίλη Στασινόπουλο και τη Μικροβιολόγο Δήμητρα Λέντερη, με την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιώργου Γιαννόπουλου.


Περιμένοντας τον… αναλυτή


Στα τέλη Ιουνίου, τα αντιδραστήρια είχαν ήδη παραληφθεί όπως και το μεγαλύτερο μέρος των αναλώσιμων και το μόνο που αναμενόταν για την επαναλειτουργία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου ήταν η προμήθεια του αναλυτή.


Ωστόσο οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις «πάγωσαν» αυτή τη διαδικασία και ο αναλυτής, η προμήθεια του οποίου θα γινόταν από το εξωτερικό, «κόλλησε» πριν την εισαγωγή του. Ωστόσο, με την σταδιακή ομαλοποίηση της κατάστασης, οι διαδικασίες συνεχίστηκαν από το σημείο που είχαν μείνει και πλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει στους υπευθύνους της Μονάδας ΠΕΔΥ, εντός των επόμενων 10-15 ημερών θα έχει παραληφθεί.

Τότε θα μπορεί με ασφάλεια, όπως εξήγησε ο κ.Στασινόπουλος, να μιλήσει για την ακριβή ημερομηνία επαναλειτουργίας  του Εργαστηρίου και την εξυπηρέτηση των πρώτων ασθενών. Σε πρώτη φάση θα πραγματοποιούνται Βιοχημικές εξετάσεις και σταδιακά και οι Αιματολογικές. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια για την ενίσχυση του τμήματος, και με έτερο Μικροβιολόγο αλλά και Παρασκευαστές, θα συνεχιστεί.

Ν.Σ

 

Όλη η επικαιρότητα