Ηλεία

Επαναλειτουργεί το κολυμβητήριο Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Επαναρχίζει από σήμερα η λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αμαλιάδας μετά τις εργασίες συντήρησης που απαιτούνταν, αλλά και την έναρξη του νέου προγράμματος εργασίας για το προσωπικό..

Το κολυμβητήριο σταμάτησε την λειτουργία του στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της αδυναμίας να φτάσει η θερμοκρασία στην πισίνα στους βαθμούς που προβλέπεται.

Χθες αυτοψία στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης. Ο κ. Λυμπέρης συνοδεύονταν από τον πρώην πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» κ. Γιώργο Παρασκευόπουλο, τον οποίο ανακοίνωσε άμισθο επιστημονικό του συνεργάτη, εκθειάζοντας την σημαντική του συμβολή λόγω των γνώσεων του σε θέματα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

«Με προσπάθεια που κάναμε, παρουσιαζόμαστε σήμερα συνεπείς σε ότι είχαμε αναγγείλει και δηλώσει: Πως όταν θα ανοίξουμε το κολυμβητήριο δεν θα ξανακλείσει. Ήταν οι γιορτές, έγινε μια διακοπή για τις απαραίτητες τεχνικές συντηρήσεις και ότι άλλο χρειάζονταν.

Το μεγάλο ζητούμενο του χειμώνα, που είναι η απαραίτητη θερμοκρασία, έχει λυθεί με τις ενέργειες που κάναμε. Είναι πλέον από 25 Cκαι άνω. Ξεκινάνε τα σχολεία από αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί και συνεχίζουμε κανονικά την διαδικασία λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

Δεν θα επαναλάβω, ούτε θα πω τι ισχύει ως κανονισμός για τον κάθε δημότη – χρήστη και για κάθε σύλλογο. Αυτά είναι σε ισχύ. Η λειτουργία γίνεται κανονικά λοιπόν από αύριο Τετάρτη. Είμαστε και τυπικά καλυμμένοι και ως προς το 8μηνο με τους δύο εργαζόμενους που απασχολούνται και ξεκινάμε κανονικά», δήλωσε ο κ. Λυμπέρης.

Ο δήμαρχος Ήλιδας αναφέρθηκε και στον νέο του συνεργάτη κ. Παρασκευόπουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Γιώργος Παρασκευόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του «Ηλείου», κατά το 2010 – 2014, έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του και με τη δουλειά του και με το μυαλό του και με τα χέρια του. Έχει βάλει και αυτός το «λιθαράκι» του, όπως όλοι μας, για να γίνουν αυτά τα τεράστια έργα, ασχέτως αν δεν τα έχουμε διαφημίσει εμείς στην Ελλάδα και άλλοι πολυδιαφημίζονται.

Αυτό το έργο εδώ, πραγματικά δεν υπάρχει. Αυτά τα τεράστια έργα έχουν γίνει από ανθρώπους. Ένας από αυτούς είναι και ο Γιώργος ο Παρασκευόπουλος. Ένας από τους συνεργάτες μου. Ανακοινώνεται σήμερα σαν επιστημονικός συνεργάτης του δημάρχου άμισθος. Για να μην βιαστούν και πουν άλλα λεφτά δίνει από δω, άλλα λεφτά μοιράζει από κει.

Από την τσέπη του έβαλε ο Γιώργος από τότε που ήταν εντεταλμένος και σύμβουλος, από την τσέπη του θα βάζει και τώρα και αυτός όπως και εγώ. Πάντως, επειδή είναι δυσκολότερο να κρατήσεις ένα έργο απ’ ότι να το χτίσεις, απόδειξη είναι τα χάλια που μας το παρέδωσαν οι προηγούμενοι. Εμείς, το «συνεφέραμε» και για την ακρίβεια το «συνεφέρνουμε» σιγά – σιγά και τότε που θα σας δώσω τις φωτογραφίες, αδιάψευστους μάρτυρες πως το είχαν καταντήσει και πως το παραδίδουμε πάλι, θα καταλάβει και ο κόσμος τι δουλειά έχουμε κάνει».

Από την πλευρά του ο κ. Παρασκευόπουλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ήλιδας για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στο πρόσωπό του, δεσμευόμενος ότι με όλες του τις δυνάμεις θα συμβάλει στο έργο που έχει να επιτελέσει για το καλό του δήμου.

Όλη η επικαιρότητα