Ελλάδα

Η Επαναστατική Αυτοάμυνα πίσω από την επίθεση στη Χ. Τρικούπη – Ταυτοποιήθηκε το όπλο

Ακούστε το άρθρο

Με το όπλο-«υπογραφή» τους επιτέθηκαν στην διμοιρία των ΜΑΤ της Χαριλάου Τρικούπη μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Ήθελαν αίμα αστυνομικών – Στόχος ο σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ

Όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση σε βάρος των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο όπλο (τύπου πολεμικού τυφεκίου διαμετρήματος 7,62 mm Kalashnikov) το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις παρακάτω ένοπλες επιθέσεις:

• την 25-05-2014 κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,

• την 31-07-2016 κατά των γραφείων της Πρεσβείας του Μεξικού και

• την 10-01-2017 σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η συγκεκριμένη οργάνωση είχε επιτεθεί και με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία απέναντι από τη Βουλή.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ».

Ο ένοπλος δράστης που πυροβόλησε εναντίον του σκοπού της διμοιρίας των ΜΑΤ, στην συμβολή των οδών Διδότου και Χαριλάου Τρικούπη και όχι προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, προς τα οποία δεν υπήρχε οπτική κατά κανέναν τρόπο από το σημείο βολής, φαίνεται πως ήθελε αίμα αστυνομικών.

Για το περιστατικό μάλιστα, προχώρησε σε δήλωση και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, τονίζοντας πως «γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω. Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».

Οι πυροβολισμοί έπεσαν από την συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά όπου εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες, και η προέκταση της οδού Μεταξά είναι η Διδότου όπου βρισκόταν ο σκοπός και σώθηκε ως εκ θαύματος.

Ο ένοπλος, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πλησίασε στη γωνία, στόχευσε και πυροβόλησε πεζός, χωρίς να ανταποδώσει τα πυρά ο σκοπός, που έπεσε για να καλυφθεί και ενδεχομένως τον ένοπλο ανέμενε συνεργός με μοτοσικλέτα κάτι που εξετάζεται, ενώ αναλύονται καρέ-καρέ από την Αντιτρομοκρατική τα βιντεοληπτικά υλικά από κάμερες της περιοχής. Δύο βολίδες καρφώθηκαν πάνω από το κεφάλι του σκοπού και μία σε ζαρντινιέρα.

Η Αντιτρομοκρατική είχε εδώ και εβδομάδες πληροφορίες για επικείμενο χτύπημα σε βάρος αστυνομικών

Η Αντιτρομοκρατική εξέταζε την πιθανότητα ο 29χρονος που συνελήφθη στην οδό Αλκαμένους να ετοιμαζόταν για χτύπημα στα Εξάρχεια, αφού είχε νοικιάσει για μερικές ημέρες διαμέρισμα στην περιοχή.

Πρόσθετα, στην Αντιτρομοκρατική είχαν φτάσει πληροφορίες που έκαναν λόγο για προετοιμασία ηχηρού χτυπήματος με στόχο αστυνομικούς και έτσι μοιραία έχει σημάνει συναγερμός καθώς θεωρείται βέβαιο ότι παραμένουν ασύλληπτοι τυχόν συνεργοί του 29χρονου, αλλά υπάρχει και η πεποίθηση προετοιμασίας και ίσως συνεργασίας για συντονισμένη επίθεση από διαφορετικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η οδός Χαριλάου Τρικούπη και η Ζωοδόχου Πηγής αποκλείστηκαν από ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την συλλογή καλύκων και λοιπών στοιχείων.

Σίγουρα από θαύμα λοιπόν δεν πλήρωσε ούτε ο σκοπός της διμοιρίας ούτε κάποιος περαστικός το μένος των αγνώστων δραστών, οι οποίοι αμέσως μετά την ενέργειά τους διέφυγαν.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα