Ελλάδα

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πίσω από την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Με ένα μακροσκελές κείμενό της που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρο6υ, η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» αναλαμβάνει την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη, στις 6 Νοεμβρίου.

Όπως σημειώνουν, μεταξύ άλλων, «με τη πρώτη και τη τρίτη ένοπλη παρέμβασή μας, δράσαμε δυο φορές δίπλα στα καθάρματα των ΜΑΤ, δηλώνοντας ότι το κοινωνικό κίνημα πρέπει να μην τους φοβάται κι ότι σύντομα θα ερχόταν η ώρα τους. Στις 10 Γενάρη 2017 κάναμε μια πρώτη προειδοποιητική επαφή, ρίχνοντας μια βολή στη κλούβα που σταθμεύει μπροστά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και άλλες δυο δίπλα σ’ έναν σκοπό. Στις 6 Νοέμβρη επιτεθήκαμε πάλι σε αυτά τα καθάρματα».

Οι συντάκτες του κειμένου απευθύνουν κάλεσμα «να τσακίσουμε τη τρομοκρατία κράτους και αφεντικών» και «να επαναστατήσουμε ενάντια σε ένα σύστημα που προσπαθεί να καθυστερήσει το θάνατό του με δεκανίκι τη τρομοκρατία του».

Όπως σημειώνουν ακόμη, «τα ΜΑΤ αποτελούν το εξειδικευμένο εργαλείο άσκησης βίας και τρομοκρατίας ενάντια στο κοινωνικό κίνημα. Είναι μονάδες στρατιωτικού τύπου, οργανωμένες και εκπαιδευμένες για να επιτίθενται και να ξυλοφορτώνουν διαδηλωτές, κάνοντας μαζική χρήση χημικών όπλων (δακρυγόνα, ασφυξιογόνα, καυστικά, εγκαυματικά και άλλα) και βλημάτων (πλαστικές και μεταλλικές σφαίρες, κάνιστρα δακρυγόνου που εκτοξεύονται από καραμπίνα). Οι νεκροί και οι τραυματίες που έχουν αφήσει όλα αυτά τα όπλα σε διάφορες χώρες είναι αμέτρητοι».

Κλείνοντας το κείμενο με ένα «υστερόγραφο για τους συντρόφους στα χαρακώματα», σημειώνουν: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αιχμάλωτους αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη και στην απεργία πείνας που κάνουν ενάντια στη πολιτική εξόντωσής τους. Ο αγώνας τους για τη κοινωνική επανάσταση θα νικήσει.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε συλλογική δύναμη που ζωντανεύει το μήνυμα του Νοέμβρη σε σύγκρουση με τις συστημικές δύναμεις και τη συνθηκολόγηση. Ενάντια στη τρομοκρατία κράτους και αφεντικών».

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα