Μεσσηνία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Επανέρχεται η ΠΟΕΔΗΝ για σταδιακή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Ακούστε το άρθρο

Την σταδιακή μετατροπή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας σε Κέντρο Υγείας με την έλλειψη προσωπικού καταγγέλλει με αναφορά της η Πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, πυροδοτώντας νέα σενάρια για το τοπικό ίδρυμα δωρεών.

Όπως αναφέρει “το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας το οποίο βρίσκεται 70 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο Νοσοκομείο της Καλαμάτας μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας λόγω τραγικών ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Δεν διαθέτει Αξονικό Τομογράφο. Στο Νοσοκομείο έχουν απομείνει ένας γιατρός Αναισθησιολόγος. Πως είναι δυνατόν να εφημερεύει κάθε μέρα το Νοσοκομείο όταν μόνο 8 ημέρες το μήνα είναι καλυμμένο με Αναισθησιολόγο; Όταν μεταφέρεται ένα έκτακτο σοβαρό περιστατικό πως αντιμετωπίζεται; Δεν φτάνει μόνο αυτό. Στο Νοσοκομείο υπάρχει μόνο ένας γιατρός Καρδιολόγος. Πάνω από 20 ημέρες το μήνα το Νοσοκομείο εφημερεύει χωρίς Καρδιολόγο. Πόσο επικίνδυνο είναι για τους Ασθενείς που προσέρχονται στο ΤΕΠ του Νοσοκομείο με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα;”

Οριακή λειτουργία των κλινικών

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει με συγκεκριμένα επιχειρήματα ότι “απέμειναν 3 Χειρουργοί Γιατροί, οι οποίοι καλύπτουν το Νοσοκομείο οριακά, αλλά δεν μπορούν όμως να χειρουργήσουν επειδή δεν υπάρχει Αναισθησιολόγος Καρδιολόγος και Ακτινολόγοι. Δεν φτάνει ότι δεν υπάρχει Αξονικός Τομογράφος στο Νοσοκομείο, υπάρχουν μόνο δύο Ακτινολόγοι γιατροί και το Νοσοκομείο πολλές ημέρες τον μήνα μένει ακάλυπτο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνονται υπερηχογραφήματα στα έκτακτα περιστατικά και έτσι να μην μπορούν να εκτιμηθούν αν χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση. Υπάρχει μόνο ένας Γυναικολόγος γιατρός, δύο Παιδίατροι εκ των οποίων ο ένας με μετακίνηση, δύο Νεφρολόγοι εκ των οποίων ο ένας επικουρικός. Αν και στο Νοσοκομείο λειτουργεί Μ.Ν.Τ. τον Παθολογικό τομέα τον καλύπτουν τρεις Παθολόγοι γιατροί και οι εφημερίες του Νοσοκομείου καλύπτονται από Γενικούς γιατρούς του ΠΕΔΥ. Επίσης υπάρχει ένας Ουρολόγος γιατρός και ένας Ορθοπεδικός γιατρός. Δεν υπάρχει κανένας γιατρός Οφθαλμίατρος και Ωρυλά”.

Εκτιμά ότι είναι ξέφραγο αμπέλι

Σε άλλο σημείο η Ένωση διερωτάται αν “Με αυτές τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού πως είναι δυνατόν το Νοσοκομείο να εφημερεύει με ασφάλεια; Επίσης υπάρχουν ελλείψεις σε Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό. Την νύχτα δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη. Η Διοίκηση δεν διαθέτει χρήματα για να προσλάβει προσωπικό φύλαξης και το Νοσοκομείο είναι ξέφραγο αμπέλι. Έχουν απομείνει μόνο πέντε Τραυματιοφορείς οι οποίοι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Που είναι λοιπόν το προσωπικό που προσλαμβάνει η κυβέρνηση; Η Κυπαρισσία είναι μια ακόμα περιοχή που υποβαθμίζεται ραγδαία σε υπηρεσίες υγείας” καταλήγει χαρακτηριστικά.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Όλη η επικαιρότητα