Categories: Μεσσηνία

Επάρκεια προϊόντων και συχνοί έλεγχοι στην πασχαλινή αγορά της Μεσσηνίας

Share

Επάρκεια προϊόντων υπάρχει στη μεσσηνιακή αγορά, ενώ οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες από τα ειδικά κλιμάκια των εποπτών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας δεν έχουν βεβαιώσει παραβάσεις.

Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, ερωτώμενος από το «Θ» για την πασχαλινή αγορά.

Ο αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε για τις μέρες του Πάσχα, μεταφέροντας και τις ευχές του περιφερειάρχη για Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά με υγεία.

Σφαγεία
Τη Μεγάλη Τετάρτη ο κ. Αναστασόπουλος επισκέφθηκε τα σφαγεία της Καλαμάτας και επόπτευσε το έργο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, η οποία καθημερινά σχεδόν βρίσκεται εκεί και φροντίζει για τον ποιοτικό εφοδιασμό της αγοράς με υγιεινά και ασφαλή προϊόντα ζωικής προέλευσης.

Όπως τον διαβεβαίωσε η υπηρεσία, ο εφοδιασμός της αγοράς γίνεται κανονικά, τα προϊόντα είναι ντόπια, κυρίως Μεσσήνιων κτηνοτρόφων, φέρουν σφραγίδα καταλληλότητας και στοιχεία ταυτοποίησης.

Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τήρηση των κανόνων υγιεινής που εξασφαλίζουν την προστασία του καταναλωτή.

Έλεγχοι
Όσον αφορά στους ελέγχους στην πασχαλινή αγορά, όπως μας επισήμανε, αυτοί πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και αφορούν τακτικούς ελέγχους, αλλά και ελέγχους κατόπιν καταγγελιών. Μέχρι στιγμής από το σύνολο των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί δεν έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις.

Ο κ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας διενεργούν σε καθημερινή βάση ελέγχους, για να εξασφαλιστεί η ποιοτική επάρκεια της πασχαλινής αγοράς και παρότρυνε τους καταναλωτές να προτιμήσουν για το πασχαλινό τραπέζι ντόπια, μεσσηνιακά προϊόντα.

Τις προηγούμενες μέρες ο κ. Αναστασόπουλος επισκέφθηκε τυποποιητική εξαγωγική μονάδα στην περιοχή Ακοβίτικα της Καλαμάτας, στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, σε φορτίο πατάτας που προοριζόταν για εξαγωγή.

Πηγή: Εφ.Θάρρος Μεσσηνίας