Ηλεία

Επεισόδιο άνευ προηγουμένου στο κέντρο του Πύργου – Άγριος καυγάς έξω από νυχτερινό κατάστημα

Νεαρός πυροβόλησε στον αέρα - Σε τζαμαρία «καρφώθηκε» η σφαίρα
Ακούστε το άρθρο

Αγριες σκηνές, πρωτόγνωρες για τη νυχτερινή ζωή της περιοχής, εκτυλίχθηκαν χθες τα ξημερώματα στο κέντρο του Πύργου, όπου ξέσπασε συμπλοκή μεταξύ ατόμων έξω από νυχτερινό μαγαζί, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και πυροβολισμός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» το επεισόδιο, στο οποίο φέρεται να συμμετείχαν περισσότερα από τρία άτομα, σημειώθηκε περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα στην οδό Κρεστενίτη.

Οι νεαροί που συμμετείχαν στη συμπλοκή καβγάδισαν μεταξύ τους, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, μετά τη νυχτερινή τους διασκέδαση, ενώ ένας εξ’ αυτών φέρεται να έβγαλε όπλο που είχε στην κατοχή του και πυροβόλησε, με τη σφαίρα να «καρφώνεται» στο κάτω μέρος της τζαμαρίας εμπορικού καταστήματος, που δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια. Εντύπωση προκαλεί ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα σε μια από τις πιο κεντρικές οδούς της πόλης, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, το να ξυπνούν μέσα στα χαράματα, από φωνές ατόμων που καβγαδίζουν είναι εβδομαδιαίο φαινόμενο. Μόνο που ποτέ έως και χθες η κατάσταση δεν είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο.

Με πυροβολισμό

Η ομάδα των νεαρών ατόμων, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες, ξεκίνησε να καβγαδίζει έντονα περίπου στις 4 τα ξημερώματα και αφού είχαν αποχωρήσει από νυκτερινό κατάστημα. Πάντως εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση, είναι πως η σφαίρα, από το όπλο που φέρεται να είχε πάνω του νεαρός από την παρέα, καρφώθηκε σε τζαμαρία κλειστού εμπορικού καταστήματος, επί της οδού Κρεστενίτη, κάτι που έγινε εμφανές με το πρώτο φως της ημέρας, όπου και έγινε αντιληπτή η ζημιά που είχε προκαλέσει η σφαίρα από το όπλο. Το παραπάνω γεγονός είναι κάτι το οποίο φανερώνει πως από καθαρή… τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ μετά τον πυροβολισμό, τα άτομα που ενεπλάκησαν στο περιστατικό αποχώρησαν προς άγνωστες κατευθύνσεις. Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου χθες το πρωί, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, βρέθηκαν στο σημείο, ερευνώντας διεξοδικά την υπόθεση, έρευνες οι οποίες μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη. Οι διωκτικές αρχές πάντως, φαίνεται πως εξετάζουν προσεκτικά υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιάς Αγοράς, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες, καθώς είναι πολύ πιθανό να έχουν καταγραφεί οι κινήσεις τους.

Πληθαίνουν τα περιστατικά

Ιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργεί τόσο στις Αρχές, όσο και στην τοπική κοινωνία, πως το χθεσινό επεισόδιο, έρχεται να προστεθεί στη λίστα μιας σειράς παρόμοιων συμπλοκών. Υπενθυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο, αντίστοιχης σοβαρότητας περιστατικό είχε λάβει χώρα, στην Αμαλιάδα, σε live εμφάνιση γνωστού τράπερ, ο οποίος φέρει την καταγωγή του από την Ηλεία. Αξίζει να σημειωθεί, πως τότε είχαν τραυματιστεί δύο άτομα, τα οποία είχαν νοσηλευτεί. Επιπλέον, περίπου πριν από δύο μήνες, παρέα, επίσης νεαρών ατόμων, είχε ξεκινήσει άγριο καβγά, και μάλιστα για εντελώς ασήμαντη αφορμή, μέσα σε μπαρ του Πύργου, στο οποίο προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, σπάζοντας κομμάτι από την τζαμαρία της εισόδου, με αποτέλεσμα θαμώνας να τραυματιστεί ελαφρά από τα θραύσματα.

Όλη η επικαιρότητα