Categories: WEB tvΗλεία

Επεισόδιο με πυροβολισμό στο κέντρο του Πύργου: Συνελήφθη ο “πιστολέρο” – Κατηγορείται και για αρπαγή

Share

Στη σύλληψη ενός 44χρονου άνδρα για το περιστατικό με τον πυροβολισμό στην οδό Κρεστενίτη στον Πύργο, προχώρησε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας η Αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών, ο συλληφθείς εμπλέκεται και σε ένα ακόμα περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη σε χωριό του Πύργου ενώ μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, εντοπίστηκαν μια χειροβομβίδα και δύο πυροδοτικοί μηχανισμοί.

Θυμίζουμε ότι το σκηνικό εκτυλίχτηκε στην περιοχή της Παλαιάς Αγοράς του Πύργου, και συγκεκριμένα στην οδό Κρεστενίτη περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, καθώς καβγάς που ξεκίνησε ανάμεσα σε νεαρούς που μόλις είχαν αποχωρήσει από νυχτερινό μαγαζί, παραλίγο να πάρει πολύ δυσάρεστη τροπή, όταν ένας εξ αυτών πυροβόλησε στον αέρα, πιθανόν, για εκφοβισμό, με τη σφαίρα να καρφώνεται σε τζαμαρία καταστήματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν αργότερα γνωστά από αστυνομικές πηγές, ο 44χρονος εμπλέκεται και σε ένα ακόμα περιστατικό που έλαβε χώρα σε χωριό του Πύργου τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, όταν μαζί με έναν ακόμα κατηγορούμενο ανάγκασαν έναν νεαρό άνδρα να τους οδηγήσει στο σπίτι συγκεκριμένου προσώπου που αναζητούσαν. Στη συνέχεια, αποχώρησε προκαλώντας μάλιστα και τροχαίο ατύχημα, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα. Ακολούθως, ο συλληφθείς απείλησε εργαζόμενο σε επιχείρηση του χωριού προκειμένου να τον μεταφέρει στην πόλη του Πύργου. H ανακοίνωση της Αστυνομίας Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και αρπαγή. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία για τα παραπάνω αδική- ματα κατά περίπτωση σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, την 18-3-2023 τα ξημερώματα, ο συλληφθείς με τους δύο κατηγορούμενους ενεπλάκησαν σε επεισόδιο, στον Πύργο, με συμμετοχή και άλλων ατόμων, όπου ο ένας κατηγορούμενος απέσπασε από την κατοχή του συλληφθέντα, όπλο, με το οποίο πυροβόλησε μία φορά στον αέρα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο τόπο του περιστατικού βρήκαν στο οδόστρωμα και κατέσχεσαν έναν κάλυκα πυροβόλου όπλου. Επιπλέον, ο συλληφθείς ενεργώντας από κοινού με τον ένα κατηγορούμενο, την 16-03-2023, με την απειλή βίας και με τη χρήση πυροβόλου όπλου, εξανάγκασαν ημεδαπό άνδρα, αποστερώντας του την ελευθερία, να προβεί παρά τη θέλησή του σε πράξεις για τις οποίες δεν υπήρχε υποχρέωσή του. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μια χειροβομβίδα και δύο πυροδοτικούς μηχανισμούς