Μεσσηνία

Επέμβαση από το Φιλοζωικό και την Αστυνομία στην κακοποίηση σκύλου στην πλατεία Καλαμάτας

Ακούστε το άρθρο

Θλιβερό μαζί και ελπιδοφόρο το πρώτο περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Καλαμάτα.

Συνέβη την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ με ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο να σέρνει με ένα σκοινί ένα ημίαιμο λαμπραντόρ και να το αναγκάζει να εισπνέει τον καπνό του τσιγάρου του, με το σκύλο να είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση!

Ο κόσμος που ήταν εκεί δεν αδιαφόρησε και κάποιος κάλεσε το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, που ανταποκρίθηκε άμεσα, με δύο εθελόντριές του να σπεύδουν στο σημείο. Αστραπιαία ήταν και η επέμβαση της Αστυνομίας που κλήθηκε αμέσως μετά, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν το δράστη και με δεύτερο όχημα να μεταφέρουν τον άτυχο σκύλο στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και είναι γνωστό ότι οι ποινές για κακοποίηση ζώων είναι τα τελευταία χρόνια βαρύτατες, με στόχο την τιμωρία των δραστών και τον παραδειγματισμό προς αποφυγή ανάλογων περιστατικών.

Όσο για το σκύλο, που είναι 20-25 κιλά, καφέ χρώματος, ηλικίας 2 ετών περίπου, φιλοξενείται προσωρινά από εθελοντή του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην είναι αδέσποτος και να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του, καθώς δείχνει να προέρχεται από σπίτι (είναι καθαρός, με κομμένα νύχια κ.τ.λ.).

Πηγή: Εφ.Θάρρος

Όλη η επικαιρότητα