Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτισμός

Επένδυση 150.000.000 ευρώ και 1.000 θέσεις εργασίας ανακοίνωσε το Διεθνές Ίδρυμα ΜΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ στην Αρχαία Ήλιδα

Ακούστε το άρθρο

Ευχαρίστησαν τον Δήμο Ήλιδας και προσωπικά τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για την ενέργειές του, που συνέβαλαν στην προσέλκυση των επενδυτών»

Μία τεράστια επένδυση στον Δήμο Ήλιδας η οποία μάλιστα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ανακοίνωσαν ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ κ. Μάκης Χαβάτζιας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Γιάννης Χατζηλοΐζου, τον οποίους υποδέχτηκε στο γραφείο του στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ.  Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Πρόκειται για ένα ολόκληρο θεματικό πάρκο 330 στρεμμάτων και θα δημιουργηθεί εντός ορίων της Τοπικής Κοινότητας Αρχαίας Ήλιδας και στο οποίο θα περιλαμβάνεται το «Μουσείο των Αθανάτων», ξενοδοχείο 5 αστέρων 500 κλινών, με συνεδριακούς και πολλούς άλλους χώρους αναψυχής, πισίνες και λοιπές εγκαταστάσεις μια σύγχρονης τουριστικής εγκατάστασης.

Σκοπός του «Μουσείου των Αθανάτων» είναι να συνδέσουν τους Ολυμπιονίκες της Αρχαιότητας  με αυτούς των σύγχρονων αγώνων, αλλά και να αναβιώσουν τον Αρχαίο Χώρο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτόν της Αρχαίας Ήλιδας.

Όσον αφορά στην ξενοδοχειακή μονάδα, αυτή θα προσομοιάζει με τον Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας.

Η ανακοίνωση της μεγάλης επένδυσης δεν θα γινόταν σήμερα, αν ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος κ. Μάκης Χαβάτζιας δεν έφευγε εντός των ημερών για την μόνιμη κατοικία του στις ΗΠΑ, αφού είναι Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας της Διασποράς.

Την παρουσίαση της επένδυσης, έκανε ο Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Χατζηλοΐζου, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Από πολύ νωρίς, το 2003 ο κύριος Χαβάτζιας είχε βάλει σκοπό να δημιουργήσει αυτή την μεγάλη – οραματική επένδυση στην Αρχαία Ήλιδα.

Έτσι δημιούργησε το ίδρυμα ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ, το οποίο χρηματοδοτεί επί σειρά ετών ο ίδιος και πλέον αποκλειστικά μέσω του ιδρύματος αγόρασε 330 στρέμματα στην περιοχή της Αρχαίας Ήλιδας.  

Μη λησμονούμε ότι ο ιερός τόπος της Ήλιδας γέννησε τον Ολυμπισμό και εφηύρε την Εκεχειρία που δεν ήταν μια τυχαία ιδέα. Ο τόπος μπορεί να βασιστεί στα ιδεώδη της Εκεχειρίας.

Ο κύριος Χαβάτζιας είναι ένας παθιασμένος Έλληνας της διασποράς που αγαπάει τον τόπο μας και τον Ελληνισμό συνολικά. Ήρθε στην περιοχή για να επενδύσει στο όραμά του, δίχως να έχει κάποιο γνωστό πρόσωπο. Ωστόσο, τα τελευταία πέντε χρόνια βρήκαν ανταπόκριση και βοήθεια σε ό,τι χρειάστηκαν από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

Είμαστε τυχεροί που σε αυτή τη συγκυρία βρέθηκε ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ο οποίος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την επένδυση των 150.000.000 ευρώ.

Θα πρέπει να πω –επίσης– ότι, προς τιμήν του Δημάρχου μας απαγόρευσε σήμερα, λόγω των εκλογών, να παρουσιάσουμε τις μακέτες των έργων που θα γίνουν.

Όσον αφορά την επένδυση, έχουν γίνει όλες οι μελέτες και τα αρχιτεκτονικά σχέδια, ενώ από την επένδυση θα υπάρξουν 1.000 θέσεις εργασίας.

Το business plan προβλέπει την υλοποίηση όλων των εργασιών σε τρία με τέσσερα χρόνια.

Ο κύριος Χαβάτζιας από την πλευρά του στάθηκε στην σημαντική συμβολή του Δημάρχου Ήλιδας προκειμένου να προσελκύσει την επένδυση.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η πρωτοβουλία για την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης αφορά όλον τον Ελληνισμό, αλλά και τους απανταχού Έλληνες.

Με την επένδυση, η Ήλιδα θέτει σε πρώτο πλάνο την κοινή ιδέα του ενιαίου Αρχαιολογικού χώρου Ήλιδας – Ολυμπίας.

Στο πρόσωπο του Δημάρχου βρήκαμε σε όλα αυτά που πιστεύουμε ένα πολύτιμο σύμμαχο. Μάλιστα, λειτουργήσαμε από κοινού εξωστρεφώς, προσπαθώντας να επικοινωνήσουμε το όραμά μας στους Έλληνες της διασποράς. Έτσι το παρουσιάσαμε σε Έλληνες ομογενείς στη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκα με τον Δήμαρχο, προκειμένου να το αγκαλιάσουν ως εγχείρημα και να συμμετέχουν σε αυτό.

Τα μέγιστα βοηθά και η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Απόδημου Ελληνισμού, με την οποία συναντήθηκα πρώτη φορά και γνωρίσθηκα το καλοκαίρι του 2018, κατά τη διάρκεια του ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ του Δήμου Ήλιδας, στην οικία Τατάνη, όπου και οι δύο ήμασταν καλεσμένοι του κυρίου Χριστοδουλόπουλου».

Οι κύριοι  Χαβάτζιας και Χατζηλοΐζου αναφέρθηκαν και σε ένα ειδικό λογισμικό που θα δημιουργηθεί διαμέσου του Διεθνούς Ιδρύματος, στο οποίο οι απανταχού Έλληνες θα μπορούν να εγγράφονται προκειμένου να δημιουργηθεί ειδικό μητρώο Ελληνισμού ως βάση δεδομένων, κάτι που αγκαλιάστηκε και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό σε συνάντηση που είχαν μαζί του για την παρουσίαση της όλης επένδυσης.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας, αφού τους ευχαρίστησε για την τεράστια επένδυση που θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας στο σύνολο του Δήμου Ήλιδας, ευχόμενος να συνεχίσουν με την ίδια δύναμη και την ίδια πίστη για τον τόπο, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Ινδού μεγιστάνα, επενδυτή και ιδιοκτήτη των Πανεπιστημίων AMITY με 120 παραρτήματα Παγκοσμίως, του κυρίου Assem Chauhan, σήμερα, έχω τη χαρά να υποδέχομαι στο γραφείο μου τον Πρόεδρο και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Διεθνούς ιδρύματος «ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ», κυρίους Μάκη Χαβάτζια και Γιάννη Χατζηλοΐζου.

Το εν λόγω ίδρυμα που εκπροσωπούν και φυσικά οι ίδιοι, ανταποκρινόμενοι στο διαρκές κατά την πενταετία κάλεσμά μας στην ομογένεια, ήρθαν στην Αρχαία Ήλιδα, αγόρασαν μεγάλες εκτάσεις γης, ολοκληρώνουν τις αναγκαίες μελέτες και προχωρούν ταχύτατα στην κατασκευή ενός τεράστιου διεθνούς πολιτιστικού και τουριστικού πόλου.

Μέσω της επένδυσης, αναμένεται να προσφερθούν το επόμενο διάστημα χιλιάδες εργοταξιακές θέσεις εργασίας και εκατοντάδες μόνιμες θέσεις εργασίας, τόσο στην ξενοδοχειακή και συνεδριακή εγκατάσταση, όσο και σε αυτό καθ’ αυτό το «ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ», το οποίο για πρώτη φορά θα φέρει στην Αρχαία Ήλιδας εκατοντάδες χιλιάδων μαθητών και τουριστών, βγάζοντας από το περιθώριο τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και τα πανανθρώπινα ιδεώδη που γεννήθηκαν στον Ιερό της τόπο, όπως του Ολυμπισμού και της Εκεχειρίας.

Ζήτησα να αναβληθεί για 20 ημέρες η παρουσίαση των μακετών του έργου που είχαν σκοπό να κάνουν οι επενδυτές, καθώς δεν επιθυμώ ως Δήμαρχος και Υποψήφιος Δήμαρχος να θεωρηθεί ότι είναι για προεκλογικό όφελός μου η συγκεκριμένη παρουσίαση».

Επιπλέον, ευχαρίστησε τους κατοίκους των περιοχών γύρω από την Αρχαία Ήλιδα, οι οποίοι υποδέχτηκαν με χαρά την επένδυση και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι πούλησαν στο ίδρυμα περιουσίες τις οποίες κατείχαν επί δεκαετίες, βλέποντας το μεγάλο έργο που έρχεται.

Όλη η επικαιρότητα