Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Επένδυση 25 εκατ. ευρώ στο αεροδρόμιο Καλαμάτας!

kalamata_airport.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσει η διαδικασία χρηματοδότησης της αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με ποσό ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθούν για τον αεροδιάδρομο, τον πύργο ελέγχου, και τα συστήματα ασφαλείας, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης.

Αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου που μιλούν για ματαίωση της κατασκευής νέου Πύργου Ελέγχου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί δεδομένη την πολιτική συμφωνία που έχει επιτευχθεί για την αναβάθμιση του αεροδρομίου, όπως έχει αποφασιστεί μετά τη συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και την Πολεμική Αεροπορία.

Αναφορικά με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του αεροδρομίου, επισημαίνεται ότι εντάχθηκαν έργα ύψους 235.000 ευρώ στο ταμείο πυροπλήκτων και η σχετική δαπάνη έχει ήδη εγκριθεί από τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Βιρβιδάκη.

Στο επίπεδο της διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι προκειμένου να γίνουν ήπιες παρεμβάσεις για τη δημιουργία αποτελέσματος υψηλής αισθητικής.

Για την προσβασιμότητα του αεροδρομίου, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του κόμβου του αεροδρομίου εκκρεμεί εδώ και ενάμιση χρόνο στη διεύθυνση ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Πηγή: moriasnow.gr

Όλη η επικαιρότητα