Κόσμος

Έπαιρνε συνεχώς βάρος ανεξήγητα – Τελικά είχε κύστη ωοθηκών σε μέγεθος καρπουζιού! [ΦΩΤΟ]

Ακούστε το άρθρο
Επί μήνες, η Kayla Rahn είχε προβλήματα με πόνους στην κοιλιά, πρήξιμο και δύσπνοια. Επίσης, έπαιρνε συνεχώς κιλά, που φαινόταν αδύνατο να χάσει όσο κι αν προσπαθούσε.

Τελικά, μόλις πριν λίγο καιρό έμαθε τι της συνέβαινε πραγματικά: Μια κύστη σε μέγεθος καρπουζιού αυξανόταν μέσα στις ωοθήκες της και συμπίεζε τα άλλα όργανα. Ήταν μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση, δήλωσαν οι γιατροί της.

Η Rahn υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα τέλη Μαΐου για να αφαιρέσει τις ωοθήκες της και την βάρους 22 κιλών (!), την μεγαλύτερη που είχε δει στην καριέρα του ο χειρουργός της.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Jackson στο Montgomery της Αλαμπάμα, ανακοίνωσαν ότι η γυναίκα είχε ένα βλεννογόνο κυσταδένωμα, δηλαδή έναν καλοήθη κυστικό όγκο στις ωοθήκες.

Από τη στιγμή που αφαιρέθηκε, η Rahn έχει χάσει 34 κιλά και ο χειρουργός της δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία της υγείας της.

κύστη

Η κύστη 22 κιλών σε μέγεθος… καρπουζιού, που αφαίρεσαν από τις ωοθήκες της Kayla Rahn

Μετά την επέμβαση στις 26 Μαΐου η Rahn παρέμεινε στην μονάδα εντατικής θεραπείας για μερικές ημέρες καθώς τα όργανα της, τα οποία είχαν καταπιεστεί προηγουμένως στην κοιλιά της, άρχισαν να επανέρχονται σταδιακά πίσω στις θέσεις τους.

Ο χειρουργός εξήγησε ότι, μόλις αποσυμπιεστεί το σώμα, κάποιοι ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν αλλαγές στην αρτηριακή πίεση, ή στο επίπεδο των ηλεκτρολυτών, ή νεφρικά προβλήματα. Αλλά η Rahn είχε πολύ καλή ανάρρωση.

κύστη

Οι επιπτώσεις στο σώμα της Kayla Rahn από την κύστη ωοθηκών ήταν δραματικές

Κύστη ωοθηκών

Οι κύστεις ωοθηκών είναι συχνές και συνήθως αβλαβείς. Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν καν ότι μπορεί να έχουν κάποια, επειδή οι κύστεις εμφανίζονται και υποχωρούν χωρίς να προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπου οι κύστες δεν διαλύονται μόνες τους, μπορεί να προκαλέσουν πόνο και φούσκωμα και, αν δεν υποβληθούν σε θεραπεία, μπορούν να ωθήσουν την ωοθήκη να στρεβλωθεί ή να σπάσει προκαλώντας εσωτερική αιμορραγία.

Δεν είναι σαφές πόσο καιρό η Rahn είχε την κύστη, αλλά ο χειρουργός της εκτιμά ότι ήταν περισσότερο από έναν χρόνο!

Πηγή: iatropedia

Όλη η επικαιρότητα