Τεχνολογία

Έπεσε το instagram – Προβλήματα σε facebook και messenger

Ακούστε το άρθρο

Έπεσε το βράδυ της Τετάρτης η σελίδα του instagram, με τους χρήστες που προσπαθούν να μπουν σε αυτή να βλέπουν μια άσπρη σελίδα.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ο Independent, προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι χρήστες και με το facebook αλλά και το messenger σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.


Χιλιάδες αναφορές για διακοπές λειτουργίας καταγράφηκαν από τον έλεγχο του εξειδικευμένου ιστότοπου DownDetector -που παρακολουθεί συστηματικά τα τεχνικά προβλήματα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης-, με τους χρήστες να παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να δουν, να στείλουν ή να λάβουν άμεσα μηνύματα στο Instagram.

«Όλα λειτουργούν καλά στο Instagram και το Facebook εκτός από τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων τους», έγραψε ένας χρήστης, αν και άλλοι χρήστες είπαν ότι δεν μπορούσαν να δημοσιεύσουν σε καμία από τις δύο εφαρμογές.

Η διακοπή λειτουργίας έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την πολύωρη κατάρρευση των εφραμογών της εταιρείας, η οποία πρόσφατα άλλαξε το όνομά της σε Meta.

Στις αρχές Οκτώβριου και οι τρεις εφαρμογές, καθώς και το WhatsApp που ανήκει στη Meta, σταμάτησαν να λειτουργούν για επτά ώρες, στο μεγαλύτερο μπλακ άουτ της εταιρείας. Ακολούθησαν και άλλες διακοπές μικρότερης διάρκειας, το επόμενο διάστημα.

Ο Downdetector παρακολουθεί μόνο τις διακοπές λειτουργίας συγκεντρώνοντας αναφορές κατάστασης από σειρές πηγών, συμπεριλαμβανομένων σφαλμάτων που υποβάλλονται από χρήστες στην πλατφόρμα του. Η διακοπή μπορεί να έχει επηρεάσει μεγαλύτερο αριθμό χρηστών.

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα