Επέστρεψαν για να μείνουν – Στον κόμβο Αγ. Γεωργίου και πάλι οι αγρότες μετά το κάλεσμα της ΟΑΣΗ

Βροντερό παρών έδωσαν από την πρώτη κιόλας μέρα συγκέντρωσής τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηλείας, συμμετέχοντας χθες στην κινητοποίηση της ΟΑΣΗ στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου με αφορμή απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μπλόκων για διαμαρτυρία σε όλη την Ελλάδα.

Τα περίεργα τερτίπια του καιρού δεν στάθηκαν αφορμή να σταματήσουν την κινητοποίησή τους, φροντίζοντας για την παραμονή τους στο σημείο να κατασκευάσουν καλύβα που θα τους στεγάζει για όσο καιρό παραμείνουν στο σημείο.

Πραγματοποιώντας την πρώτη της κινητοποίηση για το 2019, η ΟΑΣΗ συνεχίζει με πυγμή τους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που τόσα χρόνια έχουν «ρημάξει» μεγάλο αριθμό κοινωνικών στρωμάτων με χαμηλό εισόδημα. Ο πρωτογενής τομέας έχει υποστεί σημαντικές διαφοροποιήσεις τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος επιχείρησε να μεταδώσει το μήνυμα σε όσους παίρνουν αποφάσεις για τον ελληνικό λαό ότι δεν είναι πιστευτοί πλέον και οφείλουν να λύνουν προβλήματα, ενώ τόνισε πως φοροεπιδρομή και εύνοια της κυβέρνησης σε διάφορους εκμεταλλευτές που υπονομεύουν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, δυσκολεύουν την κατάσταση. Επιπλέον, κάλεσε και τον υπόλοιπο κόσμο για συμμετοχή στην κινητοποίηση, ενώ είναι και σε ανοιχτή γραμμή με την Πανελλήνια Ένωση Μπλόκων για να συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση για την εξεύρεση λύσεων.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης εστίασε στους νικηφόρους αγώνες και τα μέτρα που κατάφεραν να αναστείλουν όλα αυτά τα χρόνια με τους αγώνες τους, ενώ έθεσε ως προτεραιότητα να μην υπάρξει εφησυχασμός που θα οδηγήσει σε απώλειες πολλών παραπάνω απ’ όσα έχουν κερδηθεί μέχρι στιγμής. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας Αθανάσιος Αντωνάτος μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας από τους νόμους της κυβέρνησης, καθώς και για τους αγώνες που θα συνεχίσουν να δίνουν σε περίπτωση που δε δικαιωθούν, καθώς πιστεύει πως η ανάπτυξη έρχεται μέσω πρωτογενή τομέα και τουρισμού.

Τέλος, ο κτηνοτρόφος Ευθύμιος Γιαννίκος αναφέρθηκε στο πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και στο επάγγελμα που έχουν διαλέξει, χωρίς το κράτος να στηρίζει, ενώ ο αγρότης Χρήστος Σταυρόπουλος επιθυμεί με τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση να δείξουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης, αναφέροντας παράλληλα και τις καταστροφές σε κάθε είδος καλλιέργειας φέτος που προκάλεσαν τεράστια πτώση στα έσοδά τους.