Ηλεία Πολιτική

Επιµένει… Ηλειακά ο Αλέξης Τσίπρας – Σήμερα και πάλι στο νομό μας

Η κάθοδος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξη Τσίπρα σήμερα στο νομό, για τέταρτη φορά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καταδεικνύει τη σημασία που διαδραματίζει ο νομός μας για τον ίδιο.
Ακούστε το άρθρο

Η Ηλεία εδώ και χρόνια αποτελεί ένα νομό αδικημένο και «χτυπημένο» από κάθε είδους κρίση, οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή, οι οποίες δεν έχουν επιτρέψει να αναπτυχθεί ανάλογα με τις δυνατότητές της.

Η κάθοδος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα σήμερα στο νομό, για τέταρτη φορά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καταδεικνύει τη σημασία που διαδραματίζει ο νομός μας για τον ίδιο, στόχος του οποίου είναι να βρεθεί κοντά στους πολίτες και να ακούσει τους προβληματισμούς τους και τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν καθημερινά.

Η ακρίβεια αναμένεται να αποτελέσει κεντρικό θέμα στην ατζέντα όσων θα συζητήσει επί Ηλειακού εδάφους ο κ. Τσίπρας, γνωρίζοντας πως πλέον τα νοικοκυριά βρίσκονται σε οριακό σημείο και «κρέμονται πραγματικά από μια κλωστή». Όπως είχε μάλιστα δηλώσει πρόσφατα ο ίδιος, η κυβέρνηση ΝΔ και Μητσοτάκη έχει φροντίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διευκολύνει όσους αισχροκερδούν και να ρίχνει διαρκώς τα βάρη στους καταναλωτές.

«Η χώρα μας μετακυλύει το 99% του κόστους στον καταναλωτή και κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει ένα τέλος σε αυτήν τη στρεβλή διαδικασία στην αγορά, που δεν αφήνει κανένα επιχειρηματικό ρίσκο στους παραγωγούς και ρίχνει όλα τα βάρη στον καταναλωτή», είχε υπογραμμίσει συγκεκριμένα.

Στόχος βελτίωσης τα εργασιακά

Όσον αφορά το ζήτημα των εργασιακών, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως θα συνεχίσει τους αγώνες του για αξιοπρεπή αμοιβή της εργασίας, για τα δικαιώματα στη δουλειά και για μια κυβέρνηση που δεν θα θεωρεί την αδικία και τις ανισότητες κανονικότητα και την κοινωνική ισότητα αντίθετη στην ανθρώπινη φύση.

Επιχειρήσεις και πρωτογενής τομέας στην ατζέντα

Η ενεργειακή κρίση που το τελευταίο διάστημα έχει φέρει σε δύσκολη θέση τις επιχειρήσεις και η πανδημική κρίση κατά την οποία πολλοί δεν βοηθήθηκαν όσο θα έπρεπε, είναι σίγουρα ζητήματα που θα κληθεί να συζητήσει με τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης ο κ. Τσίπρας.

Από την άλλη, ο πρωτογενής τομέας του νομού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται χρόνια με αυτόν, αναμένεται να τεθούν προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη συνάντηση στην πλατεία Σαβαλίων. Οι χαμηλές τιμές και η μη βοήθεια από την κυβέρνηση αποτελούσαν ανέκαθεν προβλήματα, ωστόσο φέτος ο πονοκέφαλος για τους αγρότες είναι ακόμα μεγαλύτερος. Το μέλλον τους μοιάζει αβέβαιο, όταν πολλοί από τους αγρότες της Ηλείας δεν γνωρίζουν αν θα καλλιεργήσουν φέτος με όλο αυτό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους ΤΟΕΒ και τη ΔΕΗ.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να στείλει μήνυμα ενότητας προς όλον τον κόσμο και να μπορέσει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη που έχασε στις εκλογές του 2019, καθώς και να στείλει προς κάθε κατεύθυνση και περισσότερο προς την Κυβέρνηση το μήνυμα της ανανέωσης, της ενδυνάμωσης και της αλλαγής σελίδας στην παράταξη. Παράλληλα, με τη βοήθεια των συνεργατών του θα καταγράψει όλα τα προβλήματα στην πολιτική του ατζέντα.

Το πρόγραμμα

Την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με πολίτες, όσο και με καταστηματάρχες αλλά και αγρότες θα έχει κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ηλεία σήμερα ο κ. Τσίπρας. Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει περιλαμβάνει στις 11 π.μ. επίσκεψη στην αγορά του Πύργου, με την εκκίνηση να γίνεται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς του τόπου και επιχειρηματίες. Ακολούθως, θα έχει συνάντηση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο, με τη θεματολογία της συζήτησής τους να ποικίλει. Τελευταίος σταθμός η πλατεία των Σαβαλίων, όπου θα έχει ανοιχτή συζήτηση με αγρότες και κτηνοτρόφους που θα του μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους και την ανάγκη για εύρεση λύσεων προκειμένου να μην εξαφανισθεί ο πρωτογενής τομέας.

Όλη η επικαιρότητα