ΕΠΙ ΓΗΣ: Με σχέδιο για τα προϊόντα μας! – Αύριο το συνέδριο

Share

Mε πλήθος διακεκριμένων ομιλητών ανοίγει αύριο στις 5 μ.μ. η αυλαία του το 2ου ετήσιου Συνέδριου με τίτλο “Επί Γης: Νέες προοπτικές μέσω του ταμείου ανάκαμψης’’ που διοργανώνουν η εφημερίδα «Πατρίς» και το Επιμελητήριο Ηλείας.

Το «Επί Γης» βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δίπλα στον αγροδιατροφικό τομέα και υποστηρίζει τα βιώσιμα επενδυτικά σχέδια, με στόχο την αύξηση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων, την αύξηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, καθώς και την ανάπτυξη της συνεργασίας και εξωστρέφειας του κλάδου.

Σε μια εποχή που ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας και της χώρας γενικότερα,  δέχεται  πολλαπλή και πολυεπίπεδη επίθεση, καλούμενος να αντιμετωπίσει  τις συνέπειες της  πανδημίας, της κλιματικής  και ενεργειακής κρίσης,  της πρωτοφανούς εκτόξευσης του κόστους παραγωγής, τα προβλήματα στην αγορά και τις δυσκολίες στην  διάθεση των προϊόντων, σε μια εποχή που η επισιτιστική κρίση, είναι πιο κοντά από ποτέ άλλοτε οι προοπτικές που ανοίγονται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης,  συνιστούν μια ιστορική συγκυρίαπου θα φέρει το restart σε ένα κλάδο που, ειδικά στην Ηλεία, έχει δεχθεί πολλά πλήγματα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Δεδομένου ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τον πυρήνα της Ηλειακής οικονομίας και της Ηλειακής κοινωνίας η κορυφαία σε αναγνωσιμότητα  και  αρχαιότερη περιφερειακή καθημερινή εφημερίδα της χώρας,  εστιάζει στο να προσφέρει  έγκυρη ενημέρωση στους αγρότες και επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα τόσο μέσω της καθημερινής της έκδοσης, όσο και μέσω του αγροτικού ενθέτου  «Επί Γης».

Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα έχουν τις δυνατότητες να κατακτήσουν τις αγορές, λόγω της υψηλής ποιότητάς τους, που οφείλεται τόσο στο μικροκλίμα της χώρας όσο και στις μεθόδους καλλιέργειας.

Το «Ελλάδα 2.0» είναι η ευκαιρία ανάδειξης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών και τοπικών φορέων, επιστήμονες καθώς και στελέχη της πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας της χώρας, θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν πληροφορίες και ενημέρωση  καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες τόσο για τη σημασία της αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης όσο και άλλων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Kεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική και Υπεύθυνος του Ταμείου Ανάκαμψης, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Κεντρικοί  ομιλητές   θα είναι: ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική και Υπεύθυνος του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, κι ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων δρ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

«Παρών» στο 2ο Ετήσιο Αγροτικό Συνέδριο θα είναι και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, δρ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας

Μεταξύ των Ομιλητών: ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Foodstandard, Στέλιος Δρύς, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα, Δρ. Σέρκος Α. Χαρουτουνιάν, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Δημήτριος Μελάς, ο C.E.O. του MediterreEurofood, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, o Πρόεδρος, Αγροτικού Συνεταιρισμού Φρούτων και ΛαχανικώνΧρήστοςΒαλλιανάτος, ο Διευθυντής του ΚΕΑ Πύργου Άλκης Κωνσταντόπουλος, ο προϊστάμενοςΕπιδοτήσεων, ΈνωσηςΑγροτικώνΣυνεταιρισμώνΗλείας – Ολυμπίας Α.Ε.Σ. Α.Ε. Τάκης Κιούφης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηλείας, Αναστάσιος Τσάκωνας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Πύργου, Δημήτρης Χατζής.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος θα τοποθετηθεί στο συνέδριο με τίτλο «Επί Γης: Νέες προοπτικές μέσω του ταμείου ανάκαμψης»

Οι Ομιλητές θα αναπτύξουν θέματα που άπτονται στον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας και τους στόχους της πρωτογενούς παραγωγής, στην καινοτομία και στη πράσινη μετάβαση της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων, στους τρόπους και στις μεθόδους διείσδυσης και κοστολόγησης των αγροτικών προϊόντων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη σημασία της εξωστρέφειας για την ενίσχυση των εξαγωγών των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, στη πριμοδότηση των συγχωνεύσεων και των εξαγορών μέσω Ταμείου Ανάκαμψης και στις καινοτομίες στον πρωτογενή τομέα και στα προγράμματα νέας επιχειρηματικότητας.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Βασιλόπουλος