Ηλεία

Επί τάπητος οι αποζημιώσεις της πλημμυρόπληκτης Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Τα γραφεία του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πάτρας επισκέφθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας.

Εκεί συναντήθηκε με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Πάτρας Γεώργιο Κεχαγιά και αντίστοιχα στελέχη της συγκεκριμένης Υπηρεσίας. Κατά της διάρκεια της επίσκεψης έγινε συζήτηση για την πορεία των δηλώσεων από πλευράς παραγωγών, τόσο στο πάγιο (αποθήκες, θερμοκήπια κλπ) όσο και στο φυτικό κεφάλαιο (ελαιόδεντρα, υπαίθριες και θερμοκηπιακές κηπευτικές καλλιέργειες κλπ) που προκλήθηκαν κατά το τελευταίο δεκαήμερο στην νότια πεδινή και ορεινή Ηλεία από τις έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες που δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα.

Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος επισήμανε ιδιαίτερα το γεγονός. οι ζημιές στους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως που εκδηλώθηκαν προ ημερών, έπειτα από ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν δράσει συσσωρευτικά όλο αυτό το διάστημα και έχουν φέρει τους παραγωγούς σε μεγάλη απόγνωση, βλέποντας τους κόπους τους να εξαφανίζονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του ΕΛΓΑ Πάτρας για το έργο τους και την προσπάθειά τους, γνωρίζοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στην υπηρεσία λόγω έλλειψης προσωπικού, τους παρακάλεσε να επισπεύσουν τις διαδικασίες καταγραφής ζημιών από τις θεομηνίες που έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι πιο σοβαρές ζημιές εντοπίζονται σε Μακρίσια, Καλυβάκια και ΕΠιτάλιο, κυρίως σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες, σε ελαιόδεντρα και οπωροκηπευτικά. Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα έχει διαμορφωθεί ολοκληρωμένη εικόνα για το μέγεθος της ζημιάς σε φυτικό και πάγιο κεφάλαιο

Όλη η επικαιρότητα