Κόσμος

Έπιασαν τον Μπιν Λάντεν για τροχαία παράβαση και δεν τον αναγνώρισαν!

8e373c244fc0d85721751154ddfe4978.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να βρέθηκε μόλις λίγα εκατοστά από ένστολο, όμως, ουδείς αναγνώρισε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Όπως αναφέρεται σε έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας από το δίκτυο Αλ Ζαζίρα, ο νούμερο ένα καταζητούμενος είχε συναντηθεί τυχαία με αστυνομικό όταν το όχημα, στο οποίο επέβαινε ξεπέρασε το όριο ταχύτητας.

Ακόμα και αν ο Πακιστανός αστυνομικός σταμάτησε το αυτοκίνητο, ακόμα και αν κοίταξε στο εσωτερικό του αμαξιού, στο οποίο βρίσκονταν ο Μπιν Λάντεν και οι συνεργάτες του, ο οδηγός κατάφερε να «ξεμπερδέψει» με τον ένστολο χωρίς να αντιληφθεί το οτιδήποτε.

Σύμφωνα με τη σύζυγο του σωματοφύλακα Ιμπραήμ αλ-Κουβέιτι, ο Μπιν Λάντεν κατέβαινε σπάνια στην αγορά της πακιστανικής πόλης Σουάτ, φορώντας ένα καουμπόικο καπέλο για να μην εντοπίζεται από τους δορυφόρους.

Όπως δήλωσε, λοιπόν, η Μαριάμ αλ-Κουβέιτι, σύζυγος του σωματοφύλακα, σε μία από τις μετακινήσεις τους το 2002 ή το 2003, ένστολος σταμάτησε το όχημα για να επιβάλει κλήση για υπερβολική ταχύτητα ωστόσο ο σύζυγός της διευθέτησε γρήγορα το θέμα, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστό αν πλήρωσε την κλήση ή δωροδόκησε τον αστυνομικό.

Την ίδια ώρα ο Μπιν Λάντεν φέρεται να κυκλοφορούσε στην αυλή του σπιτιού στην Αμποταμπάντ, φορώντας συνέχεια το καουμπόικο καπέλο, ενώ λέγεται πως ούτε οι συγγενείς του γνώριζαν ποιος είναι ο θείος που μένει στον πρώτο όροφο.

Μάλιστα, η 9χρονη κόρη του σωματοφύλακα του ηγέτη της Αλ Κάιντα είχε ρωτήσει τον πατέρα της γιατί ο άνδρας δεν έβγαινε από το σπίτι. Όταν εκείνος της απάντησε πως είναι φτωχός, για τη μικρή κόρη του έγινε ο «φτωχός θείος».

Από τις πληροφορίες προκύπτει ότι ο Μπιν Λάντεν είχε μόλις τρία ρούχα για το καλοκαίρι και τρία για τον χειμώνα, ένα σκούρο σακάκι και δύο μάλλινα πουλόβερ, ενώ λέγεται πως τρεφόταν με ελάχιστο φαγητό και όποτε ένιωθε αδυναμία κατανάλωνε σοκολάτα και μήλα.

Σύμφωνα με την έκθεση έζησε στο Πακιστάν περίπου εννέα χρόνια σε έξι διαφορετικές πόλεις, πάντα υπό την προστασία του έμπιστου σωματοφύλακά του.

Παρόλα αυτά είναι απορίας άξιο πώς ένας άνδρας με μακριά γενειάδα, τεράστιο καπέλο να κυκλοφορεί χωρίς να εντοπιστεί από κανέναν.

Όπως αναφέρεται, πάντως, στις 336 σελίδες της έκθεσης η αποτυχία των πακιστανικών αρχών οφείλεται στη συλλογική ανικανότητα και αμέλεια των αρχών ασφαλείας του Πακιστάν.

πηγή:protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα