Ηλεία Υγεία

Έπιασε δουλειά ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας: «Θα ιεραρχήσουμε τα προβλήματα για να δώσουμε λύσεις»

Ακούστε το άρθρο

Ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις του ο κ. Χρήστος Χριστόπουλος

Η πρώτη μέρα στο γραφείο για τον νέο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, αφού ο κ. Χρήστος Χριστόπουλος καλείται να αντιμετωπίσει, όσο το δυνατόν γίνεται πιο σύντομα, τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν και ιδίως την υποστελέχωση του τμήματος Επειγόντων περιστατικών και της παθολογικής κλινικής.

Ο κ. Χρήστος Χριστόπουλος που ξεκίνησε από χθες να ενημερώνεται για όλα τα θέματα του ιδρύματος, στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος διοικητής, στάθηκε και στην υλοποίηση των προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί και έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται από την προηγουμένη διοίκηση, αυτή του κ. Κώστα Διαμαντόπουλου και αφορούν την προμήθεια του υπερσύγχρονου μαγνητικού τομογράφου και την τοποθέτηση και λειτουργία των νέων σύγχρονων μηχανημάτων για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Να σημειωθεί, ότι χθες ο κ. Χριστόπουλος πέρα από τις επαφές που είχε με τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου, συναντήθηκε και με τον κ. Διαμαντόπουλο, από τον οποίο και ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ηλείας.

Στο τραπέζι όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου

Στην πρώτη συνάντηση που είχαμε χθες με το νέο διοικητή του Νοσοκομείου, μιλήσαμε για όλα τα καυτά θέματα του ιδρύματος, που δεν είναι και λίγα …

– Μετά την ενημέρωση που είχατε από τον παλιό διοικητή τον κ. Διαμαντόπουλο ποια είναι τα πρώτα βήματα που θα κάνετε έως νέος διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας για την αναβάθμιση του;

«Είναι πάρα πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για το τι θα γίνει. Πρέπει να ιεραρχηθούν τα πράγματα και μετά να προχωρήσουμε. Σκοπός μας είναι η καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και κυρίως των χρόνιων προβλημάτων που υπάρχουν στο νοσοκομείο και κατά το δυνατόν να συμβάλουμε στην επίλυση τους. Βέβαια υπάρχουν και προβλήματα τα οποία χρήζουν βοήθειας από την κεντρική διοίκηση, τα οποία θα τους τα εκθέσουμε. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει άμεσα να διευθετηθεί το θέμα της υποστελέχωσης του Τμήματος επειγόντων περιστατικών. Χωρίς αυτά δεν γίνεται τίποτα… Επίσης θα δούμε και το θέμα της παθολογικής κλινικής, η οποία λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό και λειτουργεί μόνο με την αυτοθυσία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού».

– Οπότε θα ζητήσετε από την 6η ΥΠΕ την πρόσληψη προσωπικού τόσο ιατρικού όσο και νοσηλευτικού;

«Θα τα πούμε εν καιρώ αυτά τα πράγματα, αλλά ότι θα ζητήσουμε προσλήψεις θα ζητήσουμε. Πρέπει όμως να βάλουμε τα πράγματα σε μία πραγματική βάση και όχι να ζητάμε προσωπικό χωρίς προγραμματισμό. Θα ιεραρχήσουμε τα προβλήματα και από κει και πέρα θα κάνουμε ότι πρέπει για αυτό το θέμα».

– Ένα μεγάλο έργο το οποίο είχε ξεκινήσει πριν από τη θητεία σας είναι ο μαγνητικός τομογράφος. Σε ποια είναι αυτή τη στιγμή η προμήθεια του;

«Ήδη έχει μπει σε πολύ καλό δρόμο ο μαγνητικός τομογράφος, είναι στο θέμα των εγκρίσεων και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό βέβαια είναι συνέχεια των ενεργειών που έκανε η προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου».

– Θα ζητήσετε μία κλινική η οποία λείπει αυτή τη στιγμή από το νοσοκομείο Πύργου; Ή την αναβάθμιση κάποια από τις υπάρχουσες;

«Έχουμε ήδη την αναβάθμιση του τεχνητού νεφρού, έχουν έρθει ήδη τα καινούργια μηχανήματα, ένα θέμα το οποίο δρομολόγησε η προηγούμενη διοίκηση. Ήδη εγκαθίσταται κάτω στη μονάδα τεχνητού νεφρού. Τώρα αν χρειάζεται κάποια άλλη αναβάθμιση θα το συζητήσω με την διευθύντρια και εγώ ότι μου ζητηθεί θα κοιτάξω να υλοποιηθεί. Εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση να είμαι αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια θέλει να κάνει το προσωπικό του νοσοκομείο για αναβάθμιση τμημάτων, όμως για να γίνει αναβάθμιση άλλων τμημάτων ή η οργάνωση νέων τμημάτων, πρέπει πρώτα να λειτουργήσουμε τα ήδη υπάρχοντα τμήματα αξιοπρεπώς. Ο πολίτης θέλει το νοσοκομείο να δουλεύει σωστά. Αυτό θα κάνουμε πρώτα και μετά θα προχωρήσουμε και για τα επόμενα βήματα».

Ο κύριος Χριστόπουλος μας τόνισε ακόμη ότι είναι όλα έτοιμα για την αντιμετώπιση μιας πιθανής έξαρσης της εποχικής γρίπης στο νοσοκομείο της Ηλείας. Πάντως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο ειδικό θέμα και δεν έχουμε κάποιον ασθενή να έχει ασθενήσει με γρίπη και να βρίσκεται στη ΜΕΘ.

Όλη η επικαιρότητα